27/06/2014 | Yazar: Kaos GL

Hormonlu Domates Ödülleri’nde eğlence kategorisinde ödül alan Okan Bayülgen, Twitter hesabından LGBTİ’lere ‘gerizekalılar’ dedi.

Okan Bayülgen’den Hormonlu Domates tepkisi: Gerizekalılar! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Hormonlu Domates Ödülleri’nde eğlence kategorisinde ödül alan Okan Bayülgen, Twitter hesabından LGBTİ’lere (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) “gerizekalılar” dedi.
 
İstanbul LGBTİ Onur Haftası kapsamında bu yıl 10. kez verilen ödüllerde Bayülgen erkek çocuklarının genelev olmadığı için birbirleriyle cinsel ilişkiye girdiklerini ve bu sebeple eşcinselliğin arttığını söylediği için ödüle layık görüldü.
 
“Özür dileyeceksiniz!”
 
Bayülgen, ödül aracılığıyla kendisinden yararlanıldığını iddia ederek Twitter hesabından şu ifadelerde bulundu:
 
“Homofobiye karşı, tercihlere faşistçe davrananlara karşı yimi yıldır programlar yapan adama LGBTİ nin yaptığına bak! Gerizekalılar!”
 
“Benden yararlanmak için ’HormonluDomates’ ayıbınıza gerek yok. İnsan bu terbiyesizliği yapmadan önce bir youtube a bakar.”
 
“Size birilerini temsil etme hakkını kim veriyor ki bana bu terbiyesizliği yapıyorsunuz! Özür dileyeceksiniz!”
 
Tercih değil yönelim!
 
Bayülgen’in ifadeleri üzerine Twitter’da pek çok kişi Bayülgen’in sözlerini ve ödülü hak edip hak etmediğini tartışıyor. İşte onlardan bazıları:
 
okan bayülgen homofobiye ve TERCİHLERE karşı 20 yıldır program yaptığını iddia etmiş ama fark ettik ki 20 yıl hiçbir şeymiş. tercih ne la?
 
OkanBayülgen hormonlu domatesi sonuna kadar hakettiğini kendisini bu ödüle layık görenlere gerizekalı diyerek kanıtlamış oldu @okanbayulgen
 
Okan Bayülgen’in tepkisi sert ama kızmakta da haklı. LGBTİ hareketine yıllardır en açık destek veren straight ünlü O.
 
Okan Bayülgen biraz anarşik olsaydı ’gebertirim sizi!’ diye bağıracağına, bir sonraki programına travesti gibi çıkardı. Ama tabii ki yok.
 
Okan Bayülgen programına LGBT hareketi çıkardıysa, bir sonraki hafta eşcinselliği tedavi ettiğini söyleyen birini çıkardı. tarafsız yayıncı!
 
@okanbayulgen arkadaşlar okan bayülgen heteroseksüel olmayı tercih ettiğini sanıyor. Beni yıllardan sonra en çok şu an güldürdün. Bravo
 
Birileri Okan Bayülgen’e tercih ile yönelim arasındaki farkı açıklamalı. Ama yok. Bu yaşına kadar anlamadıysa, zor.
 
Okan Bayülgen, birkaç sene içinde "En radikal, en marjinal benim! Ben muhalifim, en çok beni dinleyeceksiniz!" diyerek infilak edecek. 

Etiketler: medya
İstihdam