12/08/2015 | Yazar: Kaos GL

Asya’da ve Pasifik’te okullarda ayrımcılığa ve zorbalığa maruz kalan LGBT’ler için güvenli alanlar yaratmayı amaçlayan ‘PurpleMySchool’ kampanyası başladı. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, UNESCO ve Being LGBT in Asia örgütlerinin düzenlediği kampanya 10 Aralık Dünya İnsan Hakları gününe kadar sürecek.

Okulları mora boyayalım! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Asya’da ve Pasifik’te okullarda ayrımcılığa ve zorbalığa maruz kalan LGBT’ler için güvenli alanlar yaratmayı amaçlayan “PurpleMySchool” kampanyası başladı. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, UNESCO ve Being LGBT in Asia örgütlerinin düzenlediği kampanya 10 Aralık Dünya İnsan Hakları gününe kadar sürecek.

Kampanya, çok sayıda LGBT’nin okullarda ayrımcılığa maruz kaldığı Asya bölgesinde, okullardaki ayrımcılığa dikkat çekmeye çağırıyor.

“Okullarında kendilerini güvende hissedebileceklerini göster; Mor giy, mor bir şeyler çiz, mor bir şeyler yap” çağrısını kullanan kampanya, tek başına ya da kolektif olarak yapılanları fotoğrafları #PurpleMySchool etiketi ile sosyal medyada paylaşarak, kampanyanın gücünü artırmayı planlıyor.

10 Aralık’tan sonra seçilecek fotoğraf, UNESCO, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Asya’da LGBT Olmak örgütleri tarafından bastırılacak kitapta kullanılacak. Fotoğrafın sahibi de bu kitabın bir kopyasının sahibi olacak.

Kampanyaya nasıl Katılabilirim?

-Kampanyayı şuradan destekle!

-LGBT öğrencileri nasıl desteklediğini, mor bir şeyler giyerek, çizerek veya yaparak göster!

-Fotoğrafı sosyal medyaya #PurpleMySchool etiketi ile yükle veya purplemyschool@unesco.org adresine mail at! Fotoğrafınla beraber LGBT’lerin okullarda maruz kaldığı ayrımcılık konusunda ne hissettiğini anlatan yazılar da kullanabilirsin.

-Arkadaşlarınla paylaş! Kampanyayı sosyal medya üzerinden paylaşarak etkisini artırabilirsin.

Kampanya neyi amaçlıyor?

-Okullarda zorbalık ve ayrımcılığa karşı sıfır tolerans uygulamak

-LGBT gençler arasında farkındalığı artırmak ve dönüştürmek

-Okullarda güvenli alanlar yaratmak


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam