02/01/2024 | Yazar: Kaos GL

Fırat Uran’ın yeni öykü kitabı “Olamayanlar 2 / Endişeli ve Kaçınganın Tuzağı”, bir geyin tanışma uygulamalarında başlayan yarım kalmış aşklarını anlatıyor.

“Olamayanlar 2 / Endişeli ve Kaçınganın Tuzağı” çıktı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Otobanda Kaybolanlar, Kara Köpek, Olamayanlar, Tüfeksiz Hareketler, Ben Kitap Yazmak İstiyorum kitaplarının yazarı Fırat Uran’ın yeni öykü kitabı Olamayanlar 2 / Endişeli ve Kaçınganın Tuzağı; Sander Yayınları’ndan çıktı.

İlk öykü kitabı Olamayanlar’da İstanbul, Los Angeles, New York, Adana gibi dünyanın farklı yerlerinde geçen birbirinden bağımsız 10 öyküyü kaleme alan yazar, Olamayanlar 2’de bir geyin tanışma uygulamalarından tanıştığı insanlarla yaşadığı yarım kalmış aşkları anlatıyor.

Endişeli ve kaçıngan bağlanan geylerin ilişki kurma biçimlerine odaklanan 6 kısa öyküden oluşan kitapta baş karakter hayattan gelip geçen insanlar ve tutku içinde aşkı arıyor ve aradığını bulamadığı her noktada hikâyeden ayrılıyor.

Kitabın editörü Buket Konur “Selam olsun benim türüme. Korkmadan –kilometrelerce– arzularının peşinden gidenlere. Sınır tanımayanlara, deneme cesaretini gösterenlere, elimden geleni yaptım diyenlere, kaybetseler de görkemli kaybedenlere” alıntısıyla birlikte kitaba dair şöyle diyor:

“Bazen olamamak en güzel hâl, özellikle oldurmaya çalıştıklarımızın yanılgısını derinden hissedince. Fırat her zaman, samimiyetini kelimelerine yansıtıyor ve o kelimeler içimize işliyor; cesaret veriyor.”

Olamayanlar 2 / Endişeli ve Kaçınganın Tuzağı’na buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam