09/06/2010 | Yazar: Kaos GL

Seri katilin iki kadın kurbanının adı sokaklara verildi, Azra unutuldu.

Öldürülen Üç Kadından İkisi Hatırlanacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Seri katilin iki kadın kurbanının adı sokaklara verildi, Azra unutuldu.
 
İzmir’de belediye seri cinayete kurban giden bankacı Esra Yaşar ile üniversite öğrencisi Ayşe Selen Ayla’nın adlarını ilçedeki iki sokağa verdi. Üçüncü kurban Azra ise unutuldu

İZMİR Balçova Belediyesi geçtiğimiz nisanda seri katil Hamdi Ayri tarafından birer gün ara ile öldürülen banka memuru Esra Yaşar (27) ve İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencisi Ayşe Selen Ayla’nın (22) isimlerini ilçedeki iki sokağa verdi. Seri katilin son olarak Konak İlçesi’nde öldürdüğü Azra Has’ın (30) ismi ise hiçbir sokağa verilmedi.

MAYIS’TA GÖRÜŞTÜ

Öldürülen iki genç kızın isimlerini yaşatma kararı alan Balçova Belediye Meclisi konuyu mayıs ayında görüşmüş ve iki genç kızın iki ayrı sokağa isimlerinin verilmesi komisyonlara sevk edilmişti. Yapılan Balçova Belediye Meclisi haziran ayı olağan toplantısında komisyon raporu meclisin CHP’li ve AKP’li üyeleri tarafından kabul edildi. Teleferik Mahallesi’ndeki K. Fazıl Sokak’a; Esra Yaşar’ın, K. Mehmet Sokak’a ise Ayşe Selen Ayla’nın isimlerinin verilmesi kararlaştırıldı.

BAŞKAN: İLÇEDE OTURMUYOR

Konuyla ilgili konuşan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ise şunları söyledi: “Üç vatandaşımızın ikisi Balçova’da oturan ve ikamet eden vatandaşlarımız. Meclisimiz oy birliği ile iki vatandaşımızın isminin sokaklara verilmesini uygun gördü. Konak’ta katledilen Azra Has isimli vatandaşımızın isminin verilmemesinin tek nedeni ilçemizde ikamet etmemesidir. Biz insanları tercihlerine göre sınıflandırmayız.”
 


Etiketler: insan hakları
İstihdam