19/08/2010 | Yazar: KAOS GL

Farklı zamanlarda PKK saldırılarında çocukları öldür&

Ölen Askerlerin Aileleri Genelkurmay'ı Mahkemeye Verdi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı Farklı zamanlarda PKK saldırılarında çocukları öldürülen beş aile, ihmal suçlamasıyla Genelkurmay yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Aileler şikayetçi olmamaları için tehdit edildiklerini söyledi.

Dağlıca, Aktürk, Gediktepe ve Hantepe karakollarına yapılan PKK saldırılarında öldürülen askerlerin yakınları, Genelkurmay'ın askerleri korumak konusunda ihmali olduğu iddiasıyla bugün Beşiktaş'taki Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
 
Son olarak 20 Temmuz'da Hantepe'de gerçekleşen saldırının ardından Taraf gazetesi saldırı görüntülerinin Heronlarla izlendiğini fakat Genelkurmay'ın takviye göndermediğini iddia etmişti. Genelkurmay'dan henüz iddialarla ilgili açıklama gelmedi.
 
Başvuru öncesinde Eminönü'nde bir basın açıklaması yapan Hukukçular Derneği BaşkanıCahit Özkan, kimliği belirsiz bazı kişilerin, aileleri, davacı olmalarını engellemek için tehdit ettiğini söyledi.
 
Baskılara rağmen dört ailenin şahsen, bir ailenin ise vekaleten şikayetçi olduğunu belirten Özkan, tehdit edenlerin "şehitlerin ailesinin maddi zorlukta olduklarını bildikleri için tazminat kozunu kullandıklarını" ifade etti.
 
Radikal'in haberine göre Hantepe’de öldürülen Uzman Çavuş Ayhan Say’ın babası Hasan Say dava açacağını açıklamasının ardından tehdit telefonu aldığını anlattı. Say, "Telefondaki ses ‘siz şikayetçi olacak ailelerden misiniz?’ diye sordu. Ben de Heronlarla ilgili tatmin edici bir açıklama yapılmadığı taktirde şikayetçi olacağımı söyledim. Telefondaki kişi buna karşılık, ‘şikayetten dolayı tazminat ve maaş hakkınızın riske girmesinden çekinmiyor musunuz?’ dedikten sonra telefonu kapattı" dedi. 

Dağlıca'da öldürülen Selçuk Gürdal'ın babası Mehmet Gürdal da saldırıların önceden bilinmesine rağmen neden önlem alınmadığını sordu.



Etiketler: insan hakları, askerlik
İstihdam