18/02/2015 | Yazar: Kaos GL

On yedi üniversiteden homofobi, bifobi ve transfobi karşıtı öğrenciler Özgecan Aslan için ‘erkek adalet değil gerçek adalet’ talep etti.

On yedi üniversiteden heteroseksizm karşıtı öğrenciler isyanda Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
On yedi üniversiteden homofobi, bifobi ve transfobi karşıtı öğrenciler Özgecan Aslan için “erkek adalet değil gerçek adalet” talep etti.
 
Homofobi, bifobi ve transfobi karşıtı öğrenciler Özgecan Aslan’ın öldürülmesinin ardından yazılı bir açıklama yayınlayarak, “Yasta değil isyandayız” dedi.
 
Özgecan, bu erkek sistemin ilk kurbanı olmadığını hatırlatan on yedi üniversiteden heteroseksizm karşıtı öğrenciler, “Onun işkence edilmiş bedeni, biz kadın ve LGBTİ öğrencilerin, yani anti-ataerkil/anti-heteronormatif olanların, varoluşuna karşı yıllar önce başlatılmış linç ve yok etme/yok sayma politikalarının bir sonucudur. Özgecan’ı katledenler, tıpkı günbegün devam eden kadın ve LGBTİ’lere yönelik saldırılardakiler gibi, bu erkek toplumdur ve toplumun sözde değerleridir. Toplumun ‘iradesini’ yansıtan iktidardır, tüm baskıcı ve hegemonik mekanizmalardır” dedi.
 
Öğrenciler mücadelelerini sürdüreceklerini vurgulayarak cinayetin ardından gerçek adalet için şunları talep etti:
 
“*Özgecan’ı katledenler hak ettikleri cezayı en ağır şekilde almalı!
*Kadın cinayetlerindeki hafifletici sebepler ile ceza indirimleri kaldırmalı!
*6284 Sayılı koruma kanunu işlevsel hale getirilmeli, kadın koruma kanunlarının koyulmak zorunda kalındığı bu ülkede en azından bu yapılmalı.
*Üniversite kampüsleri ve kampüs çevrelerinde cinsel taciz ve tecavüzleri engelleyecek mekanizmaların kurulmalı. Üniversiteler bu güvenliği sağlamakla yükümlü olmalı.
*Kadın cinayet, taciz, tecavüz ve buna benzer bir çok davada hukuk, erkek yargı sistemiyle işlev görmemeli.
*Üniversite kampüsleri ve kampüs çevrelerinde cinsel taciz ve tecavüzleri engelleyecek mekanizmaların kurulması gerekir.
*Bugüne kadarki kadın cinayetlerinde görülen haksız tahrik indirimleri verilmemeli.
*Kadınlara ve LGBTİ’lere karşı yapılan ayrımcılık, uygulanan şiddet, saldırı ve tecavüzler sadece ‘cinsel suç’ değildir, aynı zamanda nefreti de içeren bir eylemdir. Nefret suçları ile ilgili yasa maddesindeki cinsiyete yönelik kısım uygulanmalı, ‘cinsiyet kimliği’ ve ‘cinsel yönelim’ ibareleri de eklenmeli.
*Yargı eril ellerden sıyrılmalı.”
 
Homofobi Transfobi Bifobi Karşıtı Öğrenciler Topluluğu olarak imzacılar:
 
Afyon LGBTİ İnisiyatifi (Afyon Renkli Düşün), Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ Çalışmaları Kulübü, Çukurova Üniversitesi Gökkuşağı Kulübü, Dokuz Eylül Üniversitesi Eşit Şerit Topluluğu, Galatasaray Üniversitesi Lion Queer, Hacettepe Üniversitesi Kuir Araştırmaları Topluluğu, İstanbul Bilgi Üniversitesi Gökkuşağı Kulübü, İstanbul Üniversitesi Radar, İTÜ Cins Arı Heteroseksizm Karşıtı Öğrenci Topluluğu, İzmir Ekonomi Üniversitesi Eşit Platform Kulübü, Kocaeli LGBTİ İnisiyatifi, Koç Üniversitesi öğrencileri, LeGeBİT Ege Üniversitesi Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Araştırmaları Dayanışma Topluluğu, Marmara Üniversitesi Homofobi ve Transfobi Karşıtı Öğrenci Topluluğu (MadiMar), Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Flu Baykuş Topluluğu, Özyeğin Üniversitesi Prizma LGBTİ, Uludağ Özgür Renkler LGBTİ Grubu 

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam