27/02/2018 | Yazar: Kaos GL

“Hükmü Yok” ve “Homur Homur” !F Bağımsız Filmler Festivali kapsamında önce Ankara’da sonra da İzmir’de seyirciyle buluşacak.

Önce Ankara’ya sonra İzmir’e: “Hükmü Yok” ve “Homur Homur” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Hükmü Yok” ve “Homur Homur” !F Bağımsız Filmler Festivali kapsamında önce Ankara'da sonra da İzmir'de seyirciyle buluşacak.

17. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, 36 ülke ve 120 yönetmenden toplam 111 filmi İstanbul’a getiriyor. Bu yıl “Hayat Var!” temasıyla düzenlenen festival 15-25 Şubat tarihlerinde İstanbul’da başladı; 1-4 Mart tarihlerinde de Ankara ve İzmir’de seyirciyle buluşmak için yola çıkacak. 

British Council ve Pembe Hayat KuirFest, LGBTİ+ temalı film üretimini teşvik etmek amacıyla düzenlediği kısa film yarışmasının finalistlerinden olan “Hükmü Yok” ve “Homur Homur” festivalde gösterilecek filmler arasında. İki film, “Türkiye’den Kısalar” bölümünde “Duvarın İki Yanı” kategorisinde İstanbul'dan sonra İzmir ve Ankara'da da seyirciyle buluşacak.

Ankara gösterimi 1 Mart Perşembe günü 13:00’de ODTÜ GİSAM’da; İzmir gösterimi 2 Mart Cuma günü 14:45’te Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak gerçekleşecek. 

Hükmü Yok

Yönetmenliğini Asya Leman’ın yaptığı “Hükmü Yok”, Türkiye’de en basit bürokratik işlerde kimlik gösterme zorunluluğunun (posta havalesi, ikamet değişikliği, yurt dışı vizesi başvurusu, ev kiralama vb.) yarattığı çatışmayı trans ve queer deneyimleri üzerinden aktarıyor.

Oyuncular: Burçak Tekin, Ada Ümmühan Köse, Ali Can, Arjen Armanç, Yusuf Aydemir
Anlatıcılar: Atlas Boysan Oğuz, Burçak Tekin, Eda Demir, Emirhan Deniz Çelebi, Hasan Çınar Çomruk, Melike Arzu Şakiroğlu, Yusuf Ege Ertuğrul
Türkiye, 2017, 13’25’’, renkli 
Türkçe; İngilizce altyazılı 
Tür: Belgesel 

Homur Homur

Yönetmenliğini Simay Çalışkan ve Nergis Karadağ’ın üstlendiği “Homur Homur” ise, sevginin gösterileceği yerin belirlenemez olduğu fikrinden yola çıkarak, şehrin orta yerinde aşklarını yaşayan iki kadını odağa alıyor.

Türkiye, 2017, 5’25’’, renkli 
Türkçe; İngilizce altyazılı 
Diyalog yok 
Tür: Animasyon


Etiketler: kültür sanat
İstihdam