18/04/2016 | Yazar: Kaos GL

Kırmızı Başlıklı Kız Ruby ile Oz Büyücüsü’nden Dorothy, popüler dizi Once Upon A Time’ın son bölümünde ‘gerçek aşkın öpücüğü’ ile dizinin ilk eşcinsel çifti oldu.

Once Upon A Time’da kadın kadına aşk Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kırmızı Başlıklı Kız Ruby ile Oz Büyücüsü’nden Dorothy, popüler dizi Once Upon A Time’ın son bölümünde ‘gerçek aşkın öpücüğü’ ile dizinin ilk eşcinsel çifti oldu.

Popüler fantastik dram Bir Varmış Bir Yokmuş (Once Upon a Time), sonunda dizisinin hayranlarına ilk eşcinsel çiftini sundu.  

Once Upon a Time dizisi, hayranlarına 17. bölümde Kırmızı Başlıklı Kız Ruby ile Oz Büyücüsü’nden Dorothy’nin nihayet öpüşmesi ile ilk LGBT çiftini de sunmuş oldu.   

Dizinin son bölümünde gösterilen flashbackte Ruby ve Mulan, Zelena’yı alt etmek için Dorothy ile birleşirler. Ruby’nin yeraltı dünyasına gitmesi, uyku laneti altındaki Dorothy’e gerçek aşkın öpücüğünü vererek onu uyandırması gereklidir. Bu sırada iki kadın arasında romantizm alevlenir.

Yapımcılar ilk olarak geçtiğimiz sene dizide eşcinsel bir çiftin yer alacağına söz vermişlerdi. Yapımcılar Edward Kitsis ve Adam Horowitz bir LGBT çiftin diziye katılacağını geçen yıl sezon prömiyeri gösteriminde açıklamışlardı.

Kitsis, Entertainment Weekly’e, “Topluluğun dizinin büyük destekçilerinden olduğunu biliyoruz ve bunu yansıtacak bir aşk hikayesini anlatabilmekten son derece keyif duyarız”, Horowitz ise “Bu, bu sene yapmak istediğimiz bir şeydir, gösterime sunmanın önemli olduğunu ve zamanının geldiğini düşünüyoruz, yaşadığımız dünya budur ” demişlerdi.

İzleyenler daha önce ilişkinin -çiftin birbirini sevdiğinin üstü kapalı şekilde aktarılması üzerine- Mulan ve Aurora arasında gerçekleşeceğini tahmin ediyorlardı ancak Kitsis ve Horowitz ilişkinin bölüm gösterime girene dek hangi karakterler arasında gerçekleşeceğini açıklamamışlardı.

Öte yandan LGBT ikonu Zeyna: Savaşçı Prenses (Xena: The Warrior Princess) son bölümünün gösterimi üzerinden geçen 15 yılın sonunda, yakında televizyon ekranlarına geri dönecek.Yeni serinin başında gösterime girmesinden, kült ikonun ve sevgilisi Gabrielle’ın hayranları memnuniyet duyacaktır. NBC, CW kanalının popüler dizisi The 100’ın mimarı yazar Javier Grillo-Marxuach’dan yeni bir Xena denemesi sipariş etti. The 100 dizisi popüler bir LGBT karakterinin ölümü ile yakın zamanda tepki toplamıştı.

*Bu haberi stajyerlerimizden Ufukcan Mahanoğlu Pink News’tan çevirdi.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam