16/11/2023 | Yazar: Kaos GL

“Kimse size 'Erkek Hasan' diyor mu? Bu söz o kadar kötü bir yere gidiyor ki. Cinsel yönelim bir suçmuş gibi, esas suçları yetmiyor mu onun ne kadar vahim olduğunu anlatmaya?”

Önder’den “İsrail’in eşcinsel meclis başkanı” diyen Saadet Partili vekile tepki Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında İsrail’in Gazze’yi işgali ve Türkiye-İsrail ilişkilerini eleştirirken “İsrail'in eşcinsel meclis başkanı” dedi. HEDEP kontenjanından Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, Bitmez’in konuyla alakasız şekilde eşcinsel demesine tepki gösterdi, Bitmez’i uyardı.

Saadet Partili Bitmez, Türkiye ve İsrail arasındaki görüşmeleri hatırlatarak "Bu görüşmede İsrail'in eşcinsel Meclis Başkanının yüzüne 'İsrail Filistin'de işgalci durumdadır' denilebilmiş midir?" dedi.

Bitmez, konuşmasının devamında Mehmet Akif Ersoy'un 'Enseden aslan kesilmek, cepheden yaltak kedi, Müslümanlık bizden evvel böyle zillet görmedi' dizelerine yer verince Meclis Başkanvekili Önder, Bitmez'e müdahale etti:

“Sözünüzü kesmek zorundayım. İçtüzük 66'ya göre sizi kaba dil kullanmamaya davet ediyorum. Israra ederseniz konuşmanıza izin vermeyeceğim" diyen Önder, "Öncelikle, 'eşcinsel meclis başkanı' diyorsunuz. Kimse size 'Erkek Hasan' diyor mu? 'Kadın Fatma-Ayşe' diyor mu?

“Bu söz o kadar kötü bir yere gidiyor ki, nefret cinayetleri… Cinsel yönelim bir suçmuş gibi, esas suçları yetmiyor mu onun ne kadar vahim olduğunu anlatmaya? Bunlar toplumda nefret cinayetlerine parça parça bir araya getiren motivasyonları oluşturuyor. 'Yaltak' diyorsunuz, bunu kabul etmemiz mümkün değil.”


Etiketler: insan hakları, siyaset
İstihdam