06/10/2020 | Yazar: Kaos GL

Denizli’de yaşayan mülteci LGBTİ+’lar Kaos GL’nin online queer karikatür atölyesinde homofobi, bifobi ve transfobiye karşı çizdi.

Online Queer karikatür atölyesi Denizli’de mülteci LGBTİ+’larla buluştu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Derneği, pandemi tedbirleri nedeniyle online düzenlenen queer karikatür atölyesinde Denizli’de yaşayan mülteci LGBTİ+’larla bir araya geldi.

4 Ekim Pazar günü gerçekleşen queer karikatür atölyesini, kaosGL.org editörlerinden, karikatürist Aslı Alpar ve Karikatür Atölyesi’nden Emre Yılmaz yürüttü. Atölyede katılımcılar cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine yönelik yaşanan ayrımcılıklarla baş etme yöntemi olarak karikatür ve mizahı kullandı.

Yaklaşık 10 kişinin katıldığı atölyede, örnek bir karikatür çiziminin ardından "Pandemide LGBTİ+ olmak" konusu üzerine karikatür çizildi.

Pandemiye karşı queer mizah!

Atölyede temel karikatür teknikleri öğretildi ve ‘heteroseksizme, cinsiyetçiliğe, ikili cinsiyet rejimine karşı bir mizah nasıl inşa edilir’ sorusu üzerine tartışıldı.

Atölye katılımcıları pandeminin getirdiği zorluklara, yabancı düşmanlığına, homofobi, bifobi ve transfobiye karşı çizdi. Atölye çizilen karikatürlerin değerlendirmesinin ardından sona erdi.

 

 

 

 

 


Etiketler: kültür sanat, yaşam
İstihdam