05/06/2022 | Yazar: Yunus Emre Demir

LGBTİ+’ları çembere alarak etraflarını saran polisler, birçok LGBTİ+’yı gözaltına alındı.

Onur Ayı’nın gelişi sebebiyle Kadıköy’de bir araya gelen LGBTİ+’lar gözaltına alındı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

UYARI: Bu haber şiddete /işkenceye ilişkindir. Detaylara girilmese de yaşananlar aktarılmaktadır. İçerik daha önce şiddete, ayrımcılığa, nefrete uğrayan ya da şahit olan kişiler için o anları tetikleyebilir, travmatik etkiler yaratabilir. Böyle bir durumda size destek olabileceğini düşündüğünüz ruh sağlığı uzmanına ulaşabilir, şehrinizdeki LGBTİ+ oluşumu ile bağlantıya geçebilir veya destek için 17 Mayıs Derneği’ne yazabilirsiniz.

Onur Ayı’nın gelişi sebebiyle Kadıköy Yeldeğirmeni'nde bir araya gelen LGBTİ+’lar işkenceyle gözaltına alındı. Saat 18.30 civarında Yeldeğirmeni'nde bir araya gelerek Onur Ayı’nın gelişini kutlamak isteyen LGBTİ+’lara polis saldırdı.

LGBTİ+’ları çembere alarak etraflarını saran polisler, birçok LGBTİ+’yı gözaltına alındı. Gözaltına alırken ters kelepçe yapan polisler, polis kalkanlarıyla çevredekilerin görmesini ve görüntü almasını da engellemeye çalıştı.

İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası hesabından paylaşılan postlarda şu ifadelere yer verildi:

“İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası 30 Yaşında. Onur Ayı'nın gelişiyle Kadıköy, Yeldeğirmeni sokaklarında bir araya gelen LGBTİ+'lar polis şiddeti ve gözaltıyla karşılaştı. Lubunyanın onuru işkenceyi yenecek!

İstanbul Onur Yürüyüşüne geri sayım başladı. Bu yıl da #direniyoruz!”

LGBTİ+’lara çevreden de destek geldi. 

Gözaltına alınanlar sağlık kontrolünün ardından Vatan Emniyet'e götürülecek. 

Gözatına alınan aktivistler işkenceyle gözaltına alındıklarını fotoğraflarla görünür kıldı.

onur-ayi-nin-gelisi-sebebiyle-kadikoy-de-bir-araya-gelen-lgbti-lar-gozaltina-alindi-1

onur-ayi-nin-gelisi-sebebiyle-kadikoy-de-bir-araya-gelen-lgbti-lar-gozaltina-alindi-2onur-ayi-nin-gelisi-sebebiyle-kadikoy-de-bir-araya-gelen-lgbti-lar-gozaltina-alindi-3

onur-ayi-nin-gelisi-sebebiyle-kadikoy-de-bir-araya-gelen-lgbti-lar-gozaltina-alindi-4

onur-ayi-nin-gelisi-sebebiyle-kadikoy-de-bir-araya-gelen-lgbti-lar-gozaltina-alindi-5onur-ayi-nin-gelisi-sebebiyle-kadikoy-de-bir-araya-gelen-lgbti-lar-gozaltina-alindi-6











Etiketler: insan hakları
İstihdam