18/05/2017 | Yazar: Kaos GL

25. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Sergisi bu yıl ‘Coğrafya’ temasıyla düzenleniyor.

Onur Haftası, LGBTİ sanatçılara ve queer sanata yer açıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

25. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Sergisi bu yıl “Coğrafya” temasıyla düzenleniyor.

                            2016 yılında düzenlenen Onur Haftası Sergisinden bir eser

Onur Haftası kapsamında İstanbul’da daha önce ilk defa 2009 yılında düzenlenen sergi bu yıl 17 Haziran’da Galeri BU’da açılacak.  2009 yılında “İsyan ve Onur”, 2010 yılında “Aile”, 2012 yılında, 2014’te “Baskı, Haz ve Beden”, 2015 ve geçtiğimiz sene “Nerden nereye” temasıyla yapılan sergi bu yıl “Coğrafya” başlığıyla açılacak.

“Coğrafya” teması, politik olanın bireysel, bireysel olanın da politik olduğu ve sınırlanması güç bir kavram olduğu için, hem bedenden hem topraktan yola çıkan bir terim olduğu için seçildi. Serginin Onur Haftası’nda açılmasını sanatçı LGBTİ+’ların ve queer sanatın İstanbul sanat çevresindeki görünürlüğünü ve sahip olunan kısıtlı alanı arttırmak olarak açıklayan sergi düzenleyicisi İstanbul Onur Haftası Sergi Komisyonu, “Coğrayfa” temalı sergi için sanatçılara açık çağrı yapıyor.

17 Haziran-8Temmuz arasında gerçekleşecek 25. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Sergisi’nde eserlerinizle yer almak istiyorsanız 30 Mayıs gününe dek başvurabilirsiniz. Eserlerinizle sergiye katılmak ya da sormak istediğiniz sorular için buraya mail atabilirsiniz.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam