16/10/2014 | Yazar: Kaos GL

Onur Yaser’i ölüme sürükleyen işkenceci iki narkotik polisinin yargılanacağı evrakta sahtecilik davası 21 Ekim’de

Onur Yaser ve Hatice Can için Adalet Platformu’ndan çağrı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Onur Yaser’i ölüme sürükleyen işkenceci iki narkotik polisinin yargılanacağı evrakta sahtecilik davası 21 Ekim’de
 
Onur Yaser Can ve Hatice Can: Adalet sarayları ve karanlık sorgu odaları arasında devletin kasten ölüme mahkûm ettiği bir anne-oğul.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube’de gördüğü işkenceden sonra intihar eden Onur Yaser ve oğlunun acısına dayanamayarak canına kıyan Hatice Can için adalet arayışı sürüyor.
 
“Onur Yaser ve Hatice Can için Adalet Platformu” adalet arayışına destek sağlamak amacıyla İstanbul’da, 19 Ekim Pazar günü 13:00-15:30 saatleri arasında Cezayir Toplantı Salonu’nda yapılacak panel ve 21 Ekim Salı günü 11:30’da Çağlayan Adliyesi’nde görülecek duruşmaya katılım çağrısında bulundu.
 
Onur Yaser & Hatice Can için adalet dayanışma paneli
 
19 Ekim 2014 Pazar, 13:00-15:30, Cezayir Toplantı Salonu, Hayriye Cad. No:12, Galatasaray, Beyoğlu

Katılımcılar: İsmail Saymaz (Radikal Gazetesi Yazarı), Burcu Karakaş (Milliyet Gazetesi Yazarı), Öznur Sevdiren (Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi)

“Üzerinde uyuşturucu bulundurduğu gerekçesiyle Haziran 2010’da kayıt dışı gözaltına alınıp sistematik olarak işkenceye maruz bırakılan Onur Yaser Can’ımızı kaybettik önce. Defalarca psikolojik-cinsel tacizle karşılaşıp muhbirliğe zorlanan Onur Yaser yaşadıkları sonucunda intihar ederek 24 Haziran 2010 günü aramızdan ayrıldı.”

“Ardından işkenceci polislere açılan davada, onca hukuk dışı uygulamaya rağmen devletin sistematik olarak kendi kolluk kuvvetlerini koruyup kollayan adalet mekanizması Hatice Can’ımızı da aramızdan çekip aldı.”

Can Ailesi’nin işkenceci polisler hakkında evrakta sahtecilikten açtığı davanın duruşması, 21 Ekim Salı günü 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Duruşma öncesinde Radikal gazetesi yazarı İsmail Saymaz, Milliyet gazetesi yazarı Burcu Karakaş ve Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Öznur Sevdiren’in konuşmacı olarak katılacağı dayanışma paneli yapılacak.

Etiketler: insan hakları
İstihdam