04/10/2017 | Yazar: Kaos GL

Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican’ın ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçundan yargılandığı dava sürüyor.

Onur yürüyüşlerine tehdit davasında 2. duruşma Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Onur yürüyüşlerini tehdit eden Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican’ın “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan yargılandığı dava sürüyor.

2016 LGBTİ+ ve Trans Onur Yürüyüşü'nü tehdit eden Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican’ın yargılandığı davanın ikinci duruşması yarın (5 Ekim) Kartal Adliyesi 44. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Ne demişti?

“İsmi onur yürüyüşü olan ama aslı ahlaksızlık olan ve toplumun sinir uçlarına dokunan bu tip ahlaksızlıkların normalleştirilmesine, özendirilmesine asla müsaade etmeyeceğiz” diyen Mican tepkilerin ardından yeni bir açıklama yaparak, “Biz Taksim’de sopalarla kovalayalım demedik” demek zorunda kalmıştı.

Mican’ın bu açıklamasının ardından LGBTİ dernekleri suç duyurusunda bulunmuş, açılan davanın ilk duruşması 18 Mayıs’ta görülmüştü. “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan yargılanan Kürşat Mican ve avukatı mahkemeye gelmemişti.

Tehditlerine devam etti

Kürşat Mican bu yıl da LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nü tehdit etti.

Kültür TV’de (KRT) yayınlanan bir televizyon programına katılan Mican nefret dolu ifadelerini sürdürdü:

“Devlet eğer müsaade ederse biz müsaade etmeyeceğiz, biz yürütmeyeceğiz. Biz hiçbir şekilde ne olursa olsun yürütmeyeceğiz. Onlar hangi bölgede yürüyecekse gideriz o bölgeye o caddeyi kapatırız onlar gelemez zaten oraya. İstesek 200 bin kişi de buluruz.

“Bunların projesi her mahallede bir yapı oluşturmak. İstihbaratımızı uyarıyoruz. Bu bir proje, kapitalist, komünist, emperyalist güçlerin projesi. Eşcinselliği yaygınlaştırarak, aile birliğini yok etmek, üremeyi durdurmak, karı koca ilişkisini sonlandırmak ve karı koca ilişkisinden doğan çocukların yetişip vatana millete hayırlı fert olabilmesini engellemek istiyorlar. Aile yapısının temeline koyulmuş dinamittir. Gençler o yöne doğru meylediyorlar. Özellikle mahalle çalışmalarına indiler.”

Davaya çağrı

İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği'nin öncülüğünde homofobi ve transfobi karşıtları davanın ikinci duruşmasına çağırıyor:

“İstanbul Onur Haftası 3 yıldır, Trans Onur Haftası ise 2 yıldır çeşitli bahanelerle valilik tarafından engellenmekte. 2016 yılında yapılan Onur Yürüyüşleri ise ‘Müslüman Anadolu Gençlik’ ve ‘Alperen Ocakları’ gibi ırkçı, cinsiyetçi, faşist ve selefi çevrelerin açıklamalarıyla hedef gösterdi ve onlarca arkadaşımız sivil saldırganlar tarafından saldırıya uğradı ve darp edildi. Gösteri ve yürüyüş hakkı her bir yurttaş için Anayasa’da garanti altına alınmış olsa da yine onlarca transfobi karşıtı gözaltına alındı.

“Suça iştirak eden kurumların yargılanması gerekirken iddianame yalnızca Kürşat Mican için hazırlandı. Ve örgütlü suç göz ardı edildi. Demokrasi ve eşitlik mücadelesinin önemli bir parçası olan LGBTİ+'lar olarak hiçbir zaman yakın geçmişi “mafyacılık oynamakla” geçmiş olan Kürşat Mican gibi unsurları önemsemedik. Mican gibiler bir sebep değil, bu düzenin sonucudur. Bizim nazarımızda yargılanacak olan Kürşat Mican değildir. Yargılanacak olan tekçi, faşist ve gerici algıdır. Bu sebeple bu dava sadece LGBTİ+'ların değil baskı altına alınmaya çalışılan milyonların davasıdır.

“Bir arada yaşamı, eşitliği, özgürlüğü, adaleti savunan herkesi 5 Ekim Perşembe günü saat 12.30'da Kartal Adliyesi 44. Asliye Ceza Mahkemesinde gerçekleşecek olan 2. duruşmaya bekliyoruz.

“Unutmayalım! Faşizm öldürür, dayanışma yaşatır!”


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam