20/11/2023 | Yazar: Kaos GL

Pembe Hayat LGBTİ+ Dayanışma Derneği, 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü’nde barışçıl, adil, hakkaniyetli ve onurlu bir yaşam dileğiyle açıklama yayınladı.

“Onurlu bir yaşam için yılmadan sesimizi çıkarmaya devam ediyoruz!” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Pembe Hayat LGBTİ+ Dayanışma Derneği; 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü’nde açıklama yayınlayarak “Nefrete inat barışçıl, adil, hakkaniyetli ve onurlu bir yaşam!” dedi.

Açıklamanın tam metni şöyle:

“Üzerinden 17 yıl geçse de peşini bırakmadığımız Esat Eryaman Davası’na sahip çıkan, yerlerinden edilen tüm trans kız kardeşlerimizi ve cinayeti 2008 yılından beri aydınlatılmayan iki çocuk annesi trans kız kardeşimiz Dilek İnce’yi ve onurlu mücadelelerini selamlıyoruz.

Bir nefret cinayeti sonucu aramızdan alınan ve yıllardır gerçek adaletin sağlanmadığı Hrant Dink’i, katilinin dışarıya salındığı bu günlerden yeniden anıyoruz.

Filistin’de varoluş mücadelesinin ötesinde, savaş, abluka ve işgalden hayatta kalmaya çalışan lubunyaların verdiği onurlu barış mücadelesini saygıyla selamlıyoruz.

Nefretin nasıl ortaya çıktığını, teşvik edildiğini ve yaygınlaştırıldığını nefret söylemi ve nefret suçunun hedefi haline getirildiğimiz yerden çok iyi tanıyoruz. Bu yıl aramızdan alınan kız kardeşlerimiz Ecem Seçkin ve Derin Sönmez cinayetlerinin, yaygınlaştırılan bu nefretin sonucu olduğunu biliyoruz, davalarına sahip çıkıyoruz.

Trans yaşamlarımızı doğrudan hedef alan, yalan yanlış bilgilerle toplumu zehirleyen, erk sahibi herkese karşı mücadelemiz artarak devam ediyor.

Barışın tesis edildiği, adil ve hakkaniyetli bir dünyada, onurlu bir yaşam için yılmadan sesimizi çıkarmaya, değiştirmek ve dönüştürmek için çaba göstermeye devam ediyoruz.”

20 Kasım hakkında

Rita Hester, 20 Kasım 1998’de ABD’nin Massachusetts Eyaletinin Boston şehrinde transfobik bir saldırıyla katledildi.

1999 yılından bu yana her 20 Kasım’da; dünyanın birçok yerinde nefret suçu mağduru translar, lubunya örgütlenmeleri ve hak savunucuları tarafından basın açıklamalarıyla, bir araya gelerek ve transların güncel şartlarda neler yaşadıklarını paylaştığı etkinlikler düzenlenerek anılıyor.


Etiketler: insan hakları, kadın, yaşam, nefret suçları, barınma, sağlık
İstihdam