30/04/2012 | Yazar: Esra Güleç

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Uluslararası Engelsiz Film Festivali’yle toplumda oluşmuş önyargılar, tabular ve kalıplaşmış düşüncelerin kısa ve uzun metrajlı filmlerle yıkılması hedefleniyor.

Önyargılar ve Tabular Filmlerle Yok Olacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Uluslararası Engelsiz Film Festivali’yle toplumda oluşmuş önyargılar, tabular ve kalıplaşmış düşüncelerin kısa ve uzun metrajlı filmlerle yıkılması hedefleniyor. Ayrıca festival engelli bireylerin temel haklarını anlatmayı ve bu yönde bir bilinçlenmenin altyapısını oluşturmayı da amaçlıyor.
 
2. Uluslararası Engelsiz Film Festivali; engellilik, iş göremezlik konularında kısa ve uzun metrajlı filmlerle farkındalık yaratmak ve toplumda bu bilincin güçlenerek yayılmasını sağlamak amacıyla 21 26 Mayıs 2012 tarihleri arasında gerçekleşecek.
 
Bir hafta boyunca diğer ülkelerin de katılımıyla sürecek olan festival; ulusal kısa film yarışmaları, yarışma dışı gösterimler, uluslararası gösterimler, açık oturumlar, söyleşiler, sergiler ve çeşitli kültür-sanat etkinliklerinden oluşacak.
 
Uluslararası Engelsiz Film Festivali tanıtım filmi için; Beste Bereket, Cengiz Bozkurt, Bennu Yıldırımlar, Tuğrul Tülek, Zeynep Çamcı, Mine Soley, Rüya Önal, İrem Altuğ, Ece Uslu, Ececan Gümeci, Burç Kümbetlioğlu ve Altan Akışık gibi önemli isimler de kamera karşısına geçti.
 
Festival yönetmeni ve sanat yönetmeninin Burak Şenkal, Festival Genel Koordinatörünün ise Genco Demirer olacağı açıklandı.

Etiketler: kültür sanat
İstihdam