17/08/2016 | Yazar: Kaos GL

Ordu LGBTİ, yakılarak katledilen trans kadın Hande Kader için basın açıklaması yaptı.

Ordu LGBTİ, yakılarak katledilen trans kadın Hande Kader için basın açıklaması yaptı.

Bugün saat 15:30’da Ordu KESK binasında gerçekleşen basın açıklamasına Fikir Kulüpleri Federasyonu, Gençlik Muhalefeti ve Emek ve Gençlik Platformu katıldı.

Basın açıklamasının tam metni şöyle:

“Ülkemizin de içinde bulunduğu coğrafyada; savaşların sürdüğü, insanların öldüğü ve birbirlerini amansızca boğazladığı, yaşam alanlarının yok edildiği bir süreci beraber yaşamaktayız.”

“Yaşamın bu denli güzel olduğu bir dünyada insanlığın birbirine düşmanlaşmasını anlamak gerçekten çok zor. Hastalandığımızda doktorlara koşuyor, birbirimizin dertlerini ve acılarını paylaşıyoruz. O zaman birbirimize neden düşmanız?”

“Düşmanlıkların olmadığı, sevginin ve barışın hüküm sürdüğü bir ülke istiyoruz. Son süreçte insanların birbirine düşmanlaştığı, farklılıkların insanları ayrıştırdığı ve beraberinde kavgaları meydana getirdiği bir gerçektir.”

“Her birey; bir insana ve onun yaratılış şekline saygı göstermek zorundadır. Bilinçsiz bir şekilde konuşulan sözler bir insanın ölümüne sebep oluyor. İnsanların cinsel kimliğinden, giydiği kıyafetlerden dolayı yakılarak katledilmesi politik bir cinayettir.”

“Bir hafta önce İstanbul'da trans olduğu için yakılarak öldürülen Hande Kader için toplandık.

“Bu cinayetlerin sorumlusu politiktir ve hepimizin hayatına dokunmaktadır.”

“Bu tür cinayetlerin olmaması, insanların vahşice katledilmemesi için bu ülkeyi yönetenlerin yeterli önlemi almaları gerekmektedir. Bu önlemi almayanlar bundan sonra da olacak cinayetlerin sorumlusudur.”


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam