06/03/2014 | Yazar: Kaos GL

Ankara Ortak Sol Aday Meclisi’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özcan Kaya Güvenç, yaptığı ziyarette Kaos GL temsilcileriyle fikir alışverişinde bulundu.

Ortak Sol Aday Kaya Güvenç Kaos GL’yi Ziyareti Etti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ankara Ortak Sol Aday Meclisi’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özcan Kaya Güvenç, yaptığı ziyarette Kaos GL temsilcileriyle fikir alışverişinde bulundu.

Türkiye’deki LGBT (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans) hareketinin seyri, sol hareket ile LGBT hareketi arasında gelişen ilişkiler, artan ortak mücadele olanakları üzerine sohbet edilmesinin ardından LGBT’lerin Türkiye’deki koşulları üzerine konuşuldu. Kaos GL’nin kuruluş süreci ve mücadele hattına dair yapılan bilgilendirmenin ardından, Kaya Güvenç’e yerel yönetimlerde ayrımcılık karşıtlığını güçlendirmeye dönük hazırlanan bir politika belgesi sunuldu.

 

LGBT’lerin taleplerini içeren 13 maddelik belgede, belediyenin cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği konularında çalışan sivil toplum kuruluşları ile ilgili konularda sürekli diyalog içinde olması, belediyenin LGBT sivil toplum örgütlerinin belediyenin fiziksel olanaklarını kullanabileceklerine dair taahhüt vermesi, belediyenin iç mevzuatlarının ve politikalarının cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli ayrımcılığa karşı koruma içerecek şekilde düzenlenmesi gibi maddeler yer alıyor.

Kaos GL’yi oy istemek için ziyaret etmediğini vurgulayan Kaya Güvenç, belediye başkanı seçilmesi durumunda Ankara’nın örgütlü kesimlerle birlikte yönetileceğini, kurum ziyaretlerini de bu bağlamda gerçekleştirdiğini belirtti. Ortak sol aday çalışmasının her kesim tarafından bilinmesinin önemine dikkat çeken Güvenç, Ankaralıların sağ adaylara mahkûm olmadığını ifade etti.


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam