25/06/2022 | Yazar: Yunus Emre Demir

Polis olayla ilgili 1 kişiyi gözaltına alırken, olayı terör saldırısı olarak araştırdığını duyurdu.

Oslo Onur Yürüyüşü öncesi gece kulübüne silahlı saldırı: 2 kişi hayatını kaybetti, Onur Yürüyüşü iptal edildi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: Reuters

Norveç'in başkenti Oslo'da LGBTİ+’ların sıklıkla gittiği London Pub adlı gece kulübüne 24 Haziran Cuma günü gece geç saatlerde silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda en az 2 kişi hayatını kaybetti.

Norveç polisi 25 Haziran Cumartesi sabahı düzenlediği basın toplantısında, 10 kişinin ciddi şekilde, 11 kişinin hafif şekilde yaralandığını ancak kimsenin hayati tehlikesinin bulunmadığını söyledi.

Polis olayla ilgili 1 kişiyi gözaltına alırken, olayı terör saldırısı olarak araştırdığını duyurdu. Gözaltına alınan zanlının büyük suçlar işlememesine rağmen polis tarafından tanınan bir Norveç vatandaşı olduğu da polis tarafından belirtildi.

Oslo Onur Yürüyüşü iptal edildi

Saldırı, 25 Haziran Cumartesi günü gerçekleşmesi beklenen Oslo Onur Yürüyüşü'nün öncesinde meydana geldi. Onur Yürüyüşü organizatörleri Cumartesi günü erken saatlerde Facebook'ta yaptıkları açıklamada, şehirdeki Onur Haftası etkinliklerinin ve yürüyüşün polis tavsiyesi üzerine iptal edildiğini duyurdular.

Norveç Başbakanı Jonas Gahr Støre yaptığı açıklamada saldırıyı “masum insanlara yönelik acımasız ve derinden sarsıcı bir saldırı" olarak nitelerken “Bu korkunç eylemin arkasında ne olduğunu henüz bilmiyoruz ama şimdi hepimiz korkan ve yas tutan queerlerin yanındayız” dedi.


Etiketler: insan hakları, dünyadan
İstihdam