03/04/2011 | Yazar: Kaos GL

Eskişehir Osmangazi, İstanbul Bahçeşehir ve Antalya Akdeniz Üniversitelerindeki programlar ile Homofobi Karşıtı Buluşma etkinlikleri devam ediyor. 

Osmangazi, Bahçeşehir ve Akdeniz’de Homofobi Karşıtı Buluşma Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Eskişehir Osmangazi, İstanbul Bahçeşehir ve Antalya Akdeniz Üniversitelerindeki programlar ile Homofobi Karşıtı Buluşma etkinlikleri devam ediyor. 

Homofobi Karşıtı Buluşma’nın yerel programı kapsamında, Nisan ayının ilk haftasında, Eskişehir, İstanbul ve Antalya’da üç kampüs etkinliği düzenleniyor.
 
İstanbul’da, Bahçeşehir Üniversitesi’ndeki etkinlik, Sosyoloji Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Hande Eslen Ziya’nın idaresinde, Kaos GL’den Umut Güner’in “Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Ayrımcılığı” üzerine sunumu ile 5 Nisan Salı günü gerçekleşecek.
 
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’ndeki etkinlik, “Mimarlık Konuşmaları” kapsamında, 6 Nisan Çarşamba günü, saat 13:00’te başlayacak. Mimarlık Bölümündeki söyleşiye, “Kentsel Mekânların Kurulumunda Heteroseksist Politikalar” başlıklı sunumu ile Kaos GL’den Ali Erol, “Mekân ve Cinsellik” başlıklı sunumu ile Atalay Göçer katılacaklar.
 
6. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’nın Antalya programı, Akdeniz Üniversitesi’nde, 8 Nisan Cuma günü, Olbia Sinema Salonu A’da gerçekleşecek. Geçen yılın ardından bu yıl üniversite kampüsüne taşınan etkinlik, “Toplumsal Cinsiyet ve Ayrımcılık” başlığı altında, saat 14:00’te başlayacak.
 
Akdeniz Üniversitesi Sosyal Düşünce Topluluğu’nun ev sahipliğindeki Homofobi Karşıtı Buluşma etkinliğine, “Cinsel Haklar ve Ayrımcılık” başlıklı sunumuyla Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Doç. Dr. Tuğrul Erbaydar ile “Ayrımcılık Bir Hak mıdır?” başlıklı sunumuyla İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Devrim Sezer katılacaklar.

İlk kez Mayıs 2006'da gerçekleşen Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma, ayrımcılığa karşı mücadelede örülen ağların sonucunda, 2009'da Ankara sınırlarını aştı.
 
Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’yı, 17 Mayıs Homofobi Karşıtı Gün vesilesiyle 6 yıldır organize eden Kaos GL, 90'lı yılların başından beri homofobik ve transfobik ayrımcılığa karşı LGBT bireylerin insan haklarının geliştirilmesi yönünde sosyal, kültürel ve akademik alanlarda etkinlikler düzenliyor.
 
Bu yıl altıncısı düzenlenen Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma, Mart, Nisan ve Mayıs ayları boyunca 18 şehirde homofobi ve transfobi karşıtları ile buluşacak. 14 Mart günü yerel ayaklar ile başlayan Buluşma, 22 Mayıs günü Ankara’daki Homofobi Karşıtı Yürüyüş ile sona erecek.
 
İlgili Bağlantı:
6. Homofobi Karşıtı Buluşma Yerel Ayakları ile Başlıyor

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam