28/11/2011 | Yazar: Kaos GL

HaberTürk’ün haberine göre İstanbul’da yaşayan bekâr bir erkek, bir turizm acentesinin internet sayfasından tatile gitmek için otel beğendi ve rezervasyon yaptırdı. Ancak rezervasyonu ‘tek erkek’ olduğu gerekçesiyle kabul edilmedi.

Otelden Erkek Müşteriye ’Damsız Girilmez’ Yanıtı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
HaberTürk’ün haberine göre İstanbul’da yaşayan bekâr bir erkek, bir turizm acentesinin internet sayfasından tatile gitmek için otel beğendi ve rezervasyon yaptırdı. Ancak rezervasyonu “tek erkek” olduğu gerekçesiyle kabul edilmedi.
 
Kişi bunun üzerine Turizm Bakanlığı’na başvurarak acenteyi şikâyet etti. Turizm Bakanlığı şikâyet üzerine inceleme başlattı. Acente, böyle bir işleminin olmadığı yönünde Bakanlığa savunma verdi. Müşteriler arasında ayrım yapmadıklarını belirtti. Bakanlık, savunmaya karşın incelemeyi sürdürdü. Acentenin internet sitesinde yaptığı araştırmada, “single bay alan oteller” ibaresine rastladı.
 
Bakanlık, acentenin otellere rezervasyon için evliler ve bekârlar arasında ayrım yaptığını tespit etti.
 
Bunun üzerine, Seyahat Acentaları ve Seyahat Acenteleri Birliği Yasası uyarınca, acenteye Bakanlığa yanlış bilgi verdikleri gerekçesiyle 2 bin lira idari para cezası kesildi.
 

Etiketler: insan hakları
İstihdam