16/04/2009 | Yazar: Anıl Üver

9-14 Nisan tarihleri arasında Viyana’da, Avrupa Otonom Feminist Kadınlar ve otonom Feminist Lezbiyenler Buluşması düzenlendi.

Otonom feminist kadınlar ve otonom feminist lezbiyenler Viyana'da buluştu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
9-14 Nisan tarihleri arasında Viyana’da, Avrupa Otonom Feminist Kadınlar ve otonom Feminist Lezbiyenler Buluşması düzenlendi.
Avusturya kadın hareketi tarihinde ilk defa, 29 ülkeden toplam 250 kadının katıldığı bir buluşma gerçekleştirildi.
 
Meksika’da Zapatist kadınların düzenlemiş olduğu feminist bir buluşmaya katılan bir grup Alman kadın, Avrupa’da da büyük çaplı otonom feminist kadınlar ve otonom feminist lezbiyenler buluşması düzenleme fikri üzerinde çalışmaya başladılar ve 2008 yılı başında Almanya’nın Freiburg şehrinde Avrupa’dan pek çok otonom feminist lezbiyenler bir araya geldiler. 
 
Viyana’da düzenlenen ikinci buluşmada ise, Almanya, Arnavutluk, Avusturya, Belçika, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İngiltere, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Macaristan, Polonya, Portekiz, Sırbistan, Slovakya, Rusya, Ukrayna’nın yanı sıra, Avrupa coğrafyasında yer almayan Amerika Birleşik Devletleri, Arjantin, Brezilya, Bolivya, İran, İsrail, Meksika, Sili, Türkiye de temsil edildiler.
 
Viyana’nın Kadınlar+Genç Kızlar+Lezbiyenler Merkezi’nde düzenlenen buluşmada dört gün boyunca 80’i aşkın workshop yapıldı, birçok film gösterildi. 12 Nisan Pazar günü ise katılımcılar şehir merkezinde Paskalya bayramı nedeniyle ülkenin en büyük kilisesi Stephansdom’un önünde, kilisenin ve devletin ellerini kadın bedeninden çekmelerini, özellikle kürtaj hakkına yönelik sabotajların son bulmasını dile getirdikleri bir gösteri düzenlediler. Gösteride İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca ve Türkçe pankartlar taşındı, sloganlar atıldı, şarkılar söylendi.


DIY (Do It Yoursef – Kendi işini kendin yap) prensibi çerçevesinde yılda bir kere organize edilen bu buluşma tüm otonom feminist kadın/ lezbiyen bireylere ve gruplara açık.
 
Daha fazla bilgi için:
 
Zapatist örgüt hakkında:


Etiketler: kadın
nefret