08/01/2019 | Yazar: Gözde Demirbilek

Overwatch’ın baş yazarı, oyun kahramanlarından Jack Morrison’ın gey olduğunu doğruladı.

Overwatch’ın gey kahramanı: Jack Morrison Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Overwatch’ın baş yazarı, oyun kahramanlarından Jack Morrison’ın gey olduğunu doğruladı.   

Bilgisayar oyunları üreten Blizzard Entertainment tarafından geliştirilen çevrimiçi oyun Overwatch’ın sevilen oyuncularından Hyeon Hwang’ın biseksüel olarak açıldığını duyurmuştuk. Geçtiğimiz günlerde ise oyunun çevrimiçi çizgi romanında, kahramanlarından Jack Morrison'a (Soldier 76) odaklanan “Bastet” isimli kısa hikâye yayınlandı.

Hikâyede, eski keskin nişancı Ana ve Jack, Jack’in Vincent isimli biriyle fotoğrafı üzerine konuşmaya başlıyor. Jack, “O evlendi, çok mutlular, onun için mutluyum” diyor  ve devam ediyor “Vincent ona verebileceğinden daha mutlu bir yaşamı hakkediyordu. İkimiz de biliyorduk, hayatımda hiçbir şeyi görevimin üzerine koymadım.” İkili ilişkiler üzerine konuşmaya devam ediyor.

Morrison’un hayatıyla ilgili ilk kez hikâye yayınlanmasıyla birlikte karakterler hakkında “Eşcinsel mi, biseksüel mi yoksa yakın arkadaş mı?” soruları kendini gösterdi. Oyunun baş yazarlarından Michael Chu, Jack ve Vincent ile ilgili bir tweet yayınlayarak karakterlerin gey olduğunu duyurdu: “Bastet hakkında gelen tüm mesajlar için teşekkürler! Jack ve Vincent yıllar önce romantik bir ilişki içindeydiler. İkisi de kendini gey olarak tanımlıyor.”

İlgili haber

“Sonunda, gizliliğin yükünden kurtuluyorum”

‘Lezbiyen öpücüklü’ çizgi roman Rusya’da yasaklandı


Etiketler: medya
nefret