03/11/2014 | Yazar: Selda Şenol

Ege Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencilerinden oluşan bir grup, LGBTİ’ler ile ilgili farkındalık çalışmaları yapacak.

Oysa tüm aşklar eşit Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ege Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencilerinden oluşan bir grup, LGBTİ’ler ile ilgili farkındalık çalışmaları yapacak.
 
Öğrencilerin Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında yapacakları sokak röportajları, broşür dağıtımı, seminer ve film gösterimleri gibi etkinliklerle LGBTİ’ler (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) ile ilgili farkındalık çalışmaları gerçekleştirilecek. Kampanyanın yürütücülerinden Sena Yaprak Özdemir, “Oysa Tüm Aşklar Eşit” üst başlığıyla yürütecekleri kampanyanın “Eşcinsellik bir hastalık değildir ama homofobi bir hastalıktır ve tedavisi mümkündür!” söylemini merkeze alan bir çerçevede şekilleneceğini ve öğrenciler arasında bir duyarlılık yaratmayı amaçladığını belirtti.
 
Siyah Pembe Üçgen de kampanyaya destek olacak
 
Aralık ayının son 2 haftası boyunca Ege Üniversitesi’nde seminerler, film gösterimleri, film okumaları ve toplantılar şekilde devam edecek bir dizi etkinlik takvimi  oluşturan gruba Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği de broşürden seminerlere kadar tüm süreçte katkı sağlayarak destek verecek. 

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam