27/05/2015 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL ve Pembe Hayat seçim güvenliği ile ilgilenen herkesi Oy ve Ötesi ile beraber organize ettiği, Seçim Güvenliği Atölyesi’ne çağırıyor.

Oyunu seven bugün saymaya gelsin! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL ve Pembe Hayat seçim güvenliği ile ilgilenen herkesi Oy ve Ötesi ile beraber organize ettiği, Seçim Güvenliği Atölyesi’ne çağırıyor.
Genel seçimler yaklaşırken, LGBTİ’lerin sandıkta yaşadığı sorunlar ve seçim güvenliği Ankara’da konuşulacak.
 
Kaos GL ve Pembe Hayat’ın çağrısıyla bugün (27 Mayıs Çarşamba) saat 18.30’da İrene Kültür Evi’nde gerçekleşecek atölyede 7 Haziran genel seçimleri için sandığa gidecek olan LGBTİ’lerin seçim güvenliğini nasıl sağlayabileceği Oy ve Ötesi’nden Başak Yavçan ile konuşulacak.
 
Gerçekleşecek atölyede sandıklarda seçim güvenliği, LGBTİ’lerin yaşadıkları sorunlar özelinde müdahale yöntemleri ve gönüllülük konuşulacak.
 
Oy ve ötesi nedir?
 
Oy ve Ötesi Mart 2014 yerel seçimleri öncesinde İstanbul’da bir araya gelen gönüllüler tarafından kurulmuş, yerel seçimlerin bağımsız ve tarafsız bir şekilde gerçekleşmesine katkıda bulunmayı amaç edinen bir dernek.
 
Dernek; tekrarlanan Yalova seçimlerinin ardından, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 5 ilde müşahitlik eğitimi almış, tarafsızlık ve bağımsızlık ilkesini benimsemiş 40.000’in üzerinde Oy ve Ötesi gönüllüsü ile sonuçları karşılaştırıp ve örtüşmeyen sonuçlar konusunda da gerekli itirazların sunulmasını organize etti.
 
Oy ve Ötesi, 7 Haziran genel seçimleri için örgütlenme ağını genişleterek 45 il ve 162 ilçede, toplam 120.000 gönüllü ile tüm oyların %62’sini saymayı hedefliyor. Oy ve Ötesi, bu partiler üstü harekete katılıp seçim sandıklarına sahip çıkmak isteyen LGBTİ’leri sandik.oyveotesi.org adresinden kayıt olmaya, ister oy verecekleri sandıkta isterlerse başka bölgedeki bir sandıkta gönüllü olmaya çağırıyor.
 
Etkinlik adresi: Bayındır 2 Sok No:62/A Kızılay

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam