16/07/2009 | Yazar: Kaos GL

Ahmet Yıldız geçtiğimiz yıl 15 Temmuz’da Üsküdar'da evinin önünde öldürülmüştü. Ahmet Yıldız'ın öldürülmesini araştıran polis, katil zanlısının cinayetten sonra ortadan kaybolan öz babası Y.

Öz evladına nasıl kıydın? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ahmet Yıldız geçtiğimiz yıl 15 Temmuz’da Üsküdar'da evinin önünde öldürülmüştü. Ahmet Yıldız'ın öldürülmesini araştıran polis, katil zanlısının cinayetten sonra ortadan kaybolan öz babası Y. Yıldız olduğunu belirlemişti. Türkiye Ayıları bu konuyla ilgili bir açıklama yayınladı.
 
Cinsel kimliği nedeniyle ailesinden tehdit aldığı bilinen Yıldız'ın öldürülmesini araştıran polis, katil zanlısının öz babası Y. Yıldız olduğunu belirledi. 28 Haziran 2009’daki LGBTT Onur yürüyüşü sırasında ‘Ben Ahmet Yıldız katillerimi bulun’ ‘Öz evladına nasıl kıydın’ dövizleri de açılmıştı.
‘Arkadaşımız, dostumuz, sevgilimiz, kardeşimiz, abimiz Ahmet, tam bir yıl önce 2008 yılının 15 Temmuz akşamı kurşunlanarak öldürüldü. Ahmet Yıldız'ımız, kendi evinin önünde, yakın akrabalarından geldiğini sandığımız kurşunlarla, ülkemizin ilk Gey Namus Cinayeti'nin öznesi olmak zorunda kaldı. Sadece 5 dakikalık mesafede olan hastanelerden gelecek ambulansları beklerken bedeni direnemedi ve yaşamını olay yerinde kaybetti.
Ahmet yaşamını, bizlerse derin ve sevgi dolu bir dostumuzu kaybettik. Eğer sadece bir dostumuzu kaybetmenin acısını duysaydık buna katlanabilir, metanet temennilerinde bulunabilirdik. Oysa kaybedilen sadece bir can değil, sevgiye duyduğumuz inanç, aileye duyduğumuz saygı ve adalete duyduğumuz güvenidir de.. Sevgiye duyduğumuz inancımızı kaybediyoruz çünkü "Bir insanı sevmekle başlayacak her şey"e inanıyoruz. Aileye olan saygımızı yitiriyoruz çünkü töre diye üretilen saçmalıklarla bir aile kendi çocuklarını katledebiliyor. Adalete olan güvenimizi kaybediyoruz, çünkü Ahmet'in ölümünden aylar önce, ailesinin kendisini tehdit ettiğini dilekçelerle bildirdiğini, gene de yaşamını kaybettiğini ve yine ölümünden bir yıl sonra hala sorumluların bulunamadığını biliyoruz.
Adaletin hızlı ve doğru şekilde tecellisini, sorumlu veya sorumluların bir an önce bulunmasını ve cezalandırılmasını, bu utanç veren nefret cinayetlerinin ve köhne zihniyetlerin bir an önce tarihin karanlıklarına çıkmamacasına gömülmesini bekliyoruz.
Saygılarımızla
Türkiye Ayıları’


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam