14/04/2015 | Yazar: Kaos GL

Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği (CİSST), 21-22 Mayıs’ta İstanbul’da, engelli, LGBTİ ve yabancı mahpusların ihtiyaçları hakkında bir konferans düzenleyecek.

Özel ihtiyaçları olan mahpuslar için konferans Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği (CİSST), 21-22 Mayıs’ta İstanbul’da, engelli, LGBTİ ve yabancı mahpuslar başta olmak üzere hapishaneler ve özel ihtiyaç sahibi bireyler hakkında bir konferans düzenleyecek.
 
Dernek, özel ihtiyaçları olan ve bu ihtiyaçları karşılanmadığında ciddi sıkıntılar yaşayan engelli, LGBTİ ve yabancı mahpuslar için, hem bu alanlarda, hem de insan hakları ve hapishaneler alanında faaliyet yürüten sivil toplum örgütleri ile birlikte çalışmayı ve bilgi üretmeyi amaçlıyor.
 
Derneğin İtalya’daki çalışma ortağımız Agenfor ve İtalya’dan ilgili sivil toplum örgütlerinin de katılacağı konferansta sunulacak bildiriler kitap olarak yayınlanacak.
 
Bildiri sunmak isteyenlerin, aşağıdaki başlıklar ve doğrudan / dolaylı ilgili konularda sunum başlıklarını 27 Nisan 2015’e kadar danende@gmail.com adresine göndermeleri gerekiyor. Bildirilerin değerlendirme tarihi ise 30 Nisan 2015.
 
·        Hapishanede insan hakları
·        Engelli bireylerin hapishanedeki sorun ve ihtiyaçları
·        LGBTİ bireylerin hapishanedeki sorun ve ihtiyaçları
·        Yabancı bireylerin hapishanedeki sorun ve ihtiyaçları
·        Hapishaneler alanında olumlu örnekler
·        Uluslararası uygulamalar
·        Hapishane deneyimleri, gözlemleri
·        Politika önerileri, çözüm önerileri
·        Sivil toplumda ortak çalışma – ağ işleyişi
·        İzleme
 
İletişim: Zeynep Alpar, CİSST: 0212 293 69 82, danende@gmail.com
 
İlgili haber:
 

Etiketler: insan hakları
İstihdam