17/02/2015 | Yazar: Kaos GL

Özgecan Aslan’ın öldürülmesinin ardından erkekler ‘Kadınların Mücadelesine Destek ve Gerekli Bir Özeleştiri’ imza kampanyası başlattı.

Özgecan’ın ardından erkeklerden özeleştiri metni Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Özgecan Aslan’ın öldürülmesinin ardından erkekler “Kadınların Mücadelesine Destek ve Gerekli Bir Özeleştiri” imza kampanyası başlattı.
 
Özgecan Aslan’ın öldürülmesinden sonra aralarında Kaos GL’den LGBTİ aktivistlerinin de olduğu bir grup erkek bir özeleştiri metni yayınladı ve imza kampanyası başlattı.
 
Kadınlar adına konuşmayı hedeflemediklerini belirten erkekler dayanışma dileklerini iletti:
 
“Bu metni imzalayan erkekler olarak her cinsiyet, cinsel yönelim veya cinsel kimlikten insanın özgür ve eşit bir şekilde yaşadığı bir dünya için mücadele edenlerin yanında ve bu mücadelede üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu ve bunun ön koşulunun da öncelikle kendi yaşam deneyim ve pratiklerimizin eleştirisini yapmak olduğunu ifade etmeyi borç biliyoruz.”
 
Kampanya kapsamında imzaya açılan metin şöyle:
 
“Bizler, bu metni imzalayan erkekler olarak;
 
* Kadına yönelik her türlü ayrımcılık ve şiddetin uygulayıcısı olanların, bunlara ortam hazırlayanların, bunları meşrulaştıranların ve uygulayanları koruyanların karşısındayız.
* Ayrımcılık ve şiddete maruz bırakılan ve yaşam hakkı dahil her türlü hakkı elinden alınan, kısıtlanan ya da kısıtlanmak istenen kadınların koşulsuz olarak yanındayız.
* Erkek egemen zihniyet ve uygulamaların sona ermesi için mücadele verenlerin – kadınların bağımsız örgütlenme ve mücadele etme hakkını ihlal etmeden – yanındayız.
* Her kadının kendini özgür ve eşit bir şekilde ifade etme, nasıl yaşayacağını, davranacağını, giyineceğini, konuşacağını belirleme, eşitlikçi bir toplumsal ortamda kendini özgürce gerçekleştirme ve her şekilde var olma hakkına koşulsuz bir şekilde sahip olduğuna inanıyoruz.
* Tüm kadın, erkek, trans ve intersekslerin bir arada özgür ve eşit bir şekilde yaşaması gerektiğine ve eşit bir şekilde yaşayabileceğimiz bir toplumsal sistemin mümkün olduğuna inanıyor, bunun umudunu birçok mücadelede ve bizzat yaşamın içinde görüyoruz.
* Toplumsal cinsiyet temelli eşitsizliklerin ve adaletsiz bir düzenin isteyerek ya da istemeyerek parçası olan herkesin alternatiflerle buluşabilmesi ve yeni yaşam deneyimleri oluşturabilmesi için yapmamız gereken çok şey olduğunu biliyoruz. Bunun için öncelikle kendi "sıradan" gündelik hayatlarımızda bilerek/bilmeyerek dahil olduğumuz cinsiyetçi ve heteroseksist pratiklerin/davranışların farkına varmamız ve bunlardan arınmamız gerektiğini kabul ediyoruz.
*  Evde, işte, sokakta ve yaşamın her alanında kadınların ve LGBTİ’lerin (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) yaşadıkları baskı, tehdit ve şiddetin karşısında yer alacağımızı, bunların sonlandırılması ve tekrarlanmaması için elimizden geleni yapacağımızı ilan ediyoruz.”
 
İlk imzacılar
 
Kampanyayı başlatan ilk imzacılar şöyle: Baran Gürsel, Umut Şah, Sertan Batur, Özgür Duran Yurtsever, Emre Can Sayrısayın, İzzet Otru, Cemal Dindar, Bora Arlı, Hakan Atalay, İshak Sayğılı, Umut Özen, Ömer Furkan Özdemir, Ege Özgirin, Hüseyin Sezer İflazoğlu, Mehmet Şerif Akbaş, Servet Turan, Sedat Yağcıoğlu, Sezgin Çelik, Özgür Uçar, Mehmet Karasu, Ogeday Çoker, Çağatay Çoker, Salih Atmaca, Alexis Kalk, Sercan Karlıdağ, Emre Gündoğdu, Deniz Gezgin, Sarper Takkeci, Sayat Tekir, Engin Sustam, Alper Yahyagil, Ercan Kaygısız, Doğuş Beyaztaş, Efe Arık, Alican İnal, Remzi Altunpolat, Samim Magriso, Ali Önalp, Ersin Aslıtürk, Metin Öztürk, Arda Arlı, Kürşad Kızıltuğ.
 
İmza kampanyasına buradan ulaşabilirsiniz. 

Etiketler: kadın
İstihdam