06/12/2023 | Yazar: Kaos GL

HEDEP İstanbul Milletvekili Özgül Saki, Hande Buse Şeker’i öldüren Volkan Hicret’e “canavarca hisle öldürmeden” ceza verilmemesini eleştirdi.

Özgül Saki: Volkan Hicret’in canavarca hisle öldürmeden cezalandırılması için daha ne yapması gerekiyordu? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) İstanbul Milletvekili Özgül Saki, Hande Buse Şeker’i öldüren Volkan Hicret’e “canavarca hisle öldürmeden” ceza verilmemesine tepki gösterdi.

KaosGL.org’un haberini alıntılayarak X’te paylaşım yapan Saki, “Volkan Hicret’in canavarca hisle öldürmeden cezalandırılması için daha ne yapması gerekiyordu” diye sordu. Saki’nin paylaşımı şöyle:

“Kasten öldürme var, Hande’yi öldürdükten sonra kanıyla cinsel saldırıya devam etme var, gasp var, evdeki bir başka trans kadını yaralama var… Hande Buse Şeker’in katili Volkan Hicret’in canavarca hisle öldürmeden cezalandırılması için daha ne yapması gerekiyordu gerçekten?”

TIKLAYIN - Hande Buse Şeker’in katilinden “kamera delil sayılmasın, basın yazmasın” savunması

Ne olmuştu?

Hükmün bozulması üzerine yeniden görülen Hande Buse Şeker davasında karar çıktı. İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi 5 Aralık’ta görülen davada, 2019’da Hande Buse Şeker’i öldüren, öldürdükten sonra da cinsel saldırıyı sürdüren, evdeki diğer trans kadını da öldürmeye kalkışan polis memuru Volkan Hicret hakkında kasten öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs, nitelikli cinsel saldırı ve yağma suçlarından ceza verdi.

Hicret hakkında Hande Buse Şeker’i öldürdüğü için kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası verilirken; o sırada evde olan diğer trans kadını öldürmeye teşebbüsten 11 yıl, nitelikli cinsel saldırıdan 27 yıl, her iki trans kadına yönelik yağmadan ayrı ayrı iki kez 13 yıl ceza verildi. Yağma suçundan verilen ceza, kazanılmış haktan dolayı iki kez 5’er yıl 6 ay olarak uygulanacak. Öte yandan Hicret, yanındaki kendi arkadaşına da saldırmıştı. Mahkeme kastla yaralamadan 2 yıl hapis cezası verdi. Bu ceza da 9 ay olarak infaz edilecek. Hicret hakkında 2 yıl da kişinin hatırasına hakaret suçundan ceza verildi. Mahkeme, Hicret hakkında iyi hal ya da haksız tahrik indirimi uygulamadı.

Hande Buse Şeker’in avukatları, hükmün kasten öldürme yerine canavarca hisle öldürme suçundan kurulması gerektiğini belirterek; istinafa başvurmuştu. Yeniden görülen davada da bu talep karşılanmadı.


Etiketler: insan hakları, kadın, nefret suçları, siyaset, dava
İstihdam