22/11/2011 | Yazar: Kaos GL

16 ilde ‘KCK operasyonu’ adı altında evlere ve avukatların bürolarına yapılan baskınlar ve gözaltılar devam ederken, Özgür Gündem gazetesi merkez bürosu da basıldı.

Özgür Gündem Gazetesi Basıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
16 ilde “KCK operasyonu” adı altında evlere ve avukatların bürolarına yapılan baskınlar ve gözaltılar devam ederken, Özgür Gündem gazetesi merkez bürosu da basıldı.
 
Özgür Gündem Gazetesi Yayın Kurulu, “Anlaşılan o ki bu, "Örgütlü bir tek Kürt kalmayıncaya ka­dar" devam edecek" açıklaması yaptı.
 
“KCK” olarak anılan ve insan avı şeklinde devam eden siyasi operasyonlarda bugün 70’i avukat, 100’ü aşkın kişi daha gözaltına alındı.
 
Türkiye’nin çeşitli illerinde düzenlenen “Kürdistan Topluluklar Birliği / KCK” operasyonunda basılan Özgür Gündem Gazetesinin İstanbul’da bulunan merkez bürosundaki bilgiyasayarlara el konuldu. Özgür Gündem yazarlarından Avukat Ayşe Batumlu ve Cengiz Kapmaz gözaltına alındı.
 
Gözaltına alınan avukatlar arasında PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın savunmasını üstlenen avukatlar çoğunluğu oluşturuyor.
 
Özgür Gündem Gazetesi Yayın Kurulu, operasyonun ardından yaptığı açıklamada, "Kürt siyasetçilerine, aydın­larına, gazetecilerine ve onların dostlarına yönelik tarihinde eşine az rastlanan bir ’siyasi soy­kırım’ yürütülüyor. Anlaşılan o ki bu, "Örgütlü bir tek Kürt kalmayıncaya ka­dar" devam edecek" dedi. 

Etiketler: insan hakları
İstihdam