20/10/2020 | Yazar: Kaos GL

Özgür Renkler, Bursa’da yaşayan veya daha önce yaşamış LGBTİ+’ları deneyimlerini paylaşmaya çağırıyor.

Özgür Renkler’den Bursa’daki LGBTİ+’ların deneyimleri anketi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Özgür Renkler Derneği, Bursa’da yaşayan ve daha önce yaşamış LGBTİ+’ların yaşam pratiklerini ve mental iyi oluşlarını araştırmak için anket başlattı.

Çevrimiçi anketle Bursa’da yaşayan veya daha önce yaşamış LGBTİ+’ların yaşam pratiklerine, deneyimlerine, uğradıkları ayrımcılıklara, mental ve psikolojik iyi oluş hallerine yönelik bilgi edinmek amaçlanıyor. Araştırmanın sonunda elde edilen veriler analiz edilip raporlanacak.

Özgür Renkler’in ankete katılım çağrısı şöyle:

“Bursa’da yaşayan veya daha önce yaşamış lubunyalar olarak Bursa’da yaşamaya ve Bursalı olmaya dair anlatabileceğimiz çok güllüm, belki de çok madi hikayelerimiz var. Bu şehirde birbirinden biricik yaşam pratiklerimiz, deneyimlerimiz, hallerimiz var. Daha doğrusu Bursalılık hallerimiz var.

“Özgür Renkler Derneği olarak Bursa’da kuruluşumuzun beşinci yılına yaklaşırken bu halleri anlatabileceğimiz bir çalışma gerçekleştirdik ve Bursa’da yaşayan ya da daha önce yaşamış lubunyaların hem sorunlarını hem de ihtiyaçlarını tespit edebilmek için ILGA - EUROPE desteğiyle bir anket hazırladık.

“Ayol yine mi anket?” ya da “Kim bilir kaç dakika sürecek?” deme. Özgür Renkler olarak bu anketi hazırlarken asıl derdimiz sonuçları değerlendirmek ve raporlamak olacak. Çünkü Bursalı lubunyalara yerelde hizmet verirken elimizde bir kaynak olsun ki çıktığımız yolda daha şugar yürüyelim. Öte yandan Bursalı lubunyaların sesi ve hikayesi neden duyulmasın?

“Anketimiz şimdi yayında. Evdeysen kahveni yap, yoldaysan müziğini aç, işteysen öğle arasına çık, kolideysen koliyi naşla, sosyal mesafeyi koru ve anketi hemen doldurmaya başla.”

Ankete katılmak için tıklayın.


Etiketler: insan hakları, sosyal hizmet, sağlık
İstihdam