29/05/2018 | Yazar: Kaos GL

Özgür Renkler Derneği, yaza açılma sohbeti, film gösterimi ve toplumsal cinsiyet atölyesi ile başlayacak.

Özgür Renkler’in Haziran etkinliklerini takviminize not ettiniz mi? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Özgür Renkler Derneği, yaza açılma sohbeti, film gösterimi ve toplumsal cinsiyet atölyesi ile başlayacak.

Bursa Özgür Renkler Derneği, Haziran ayı etkinlik takvimini açıkladı. Dernek, yaza “Gacı Gibi” gösterimi, açılma sohbeti ve toplumsal cinsiyet eşitliği atölyesi ile başlayacak.

Yazın ilk cumartesisinde “Gacı Gibi” filmi gösterilecek. Film, Mersin’de yaşayan trans seks işçisi Deniz’in hayatına odaklanıyor. Deniz, uğradığı nefret saldırısının ardından aynı evi paylaştığı Ece ve Esmeray’ın yardımlarıyla sağlığına kavuşmaya çalışırken bir taraftan da Mersin 7 Renk Derneği aktivistleriyle hak mücadelesini sürdürüyor. “Nefreti yenmenin bir yolu da gündelik hayatın içinde daha çok görünmektir” diyen film, 2 Haziran’da saat 14:00’te, Özgür Renkler Derneği’nde (Nilüfer Belediyesi, Karaman Dernekler Yerleşkesi) gösterilecek.

Açılmanın, açılmaya dair aile ve çevre pratiklerinin konuşulduğu; katılımcıların dayanışarak kendi açılma yöntemlerinin pekiştirildiği “Açılma Sohbeti” etkinliği ise 10 Haziran Pazar günü, saat 14:00’te Dernek’te gerçekleşecek.

Haziran’ın son etkinliği olan “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Atölyesi”, ikili cinsiyet rejimini, “kadın” ve “erkek” olma hâllerini; tanımlı iki cinsiyet dışında kalan cinsiyet kimliklerini ve cinselliğe toplumsal baskıyı tartıştıracak. Atölye, 23 Haziran Cumartesi günü saat 14:00’te Dernek’te katılımcılarını bekliyor olacak.

Ayrıntılı bilgi ve sorularınız için Özgür Renkler’i, Facebook ve Twitter sayfalarından takip edebilirsiniz.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam