27/03/2018 | Yazar: Kaos GL

​LGBTQ dijital film festivali, BFI Flare #FiveFilms4Freedom, 1 Nisan’a kadar online ortamda!

Özgürlük için beş film! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

LGBTQ dijital film festivali, BFI Flare #FiveFilms4Freedom, 1 Nisan’a kadar online ortamda!

LGBTQ+ (lezbiyen, gey, biseksüel, transseksüel ve queer) dijital film festivali, 21 Mart - 1 Nisan 2018 tarihlerinde dördüncü kez düzenleniyor.  

British Council işbirliğiyle düzenlenen BFI Flare : Londra LGBTQ+ Film Festivali, 12 gün boyunca LGBTQ+ temalı beş kısa filmi online olarak ücretsiz izleme imkanı sunuyor. Tüm filmleri şuradan izleyebilirsiniz.

BFI Flare festivaliyle aynı tarihlere denk gelen ve bu festivalde gösterilecek filmlerden seçilerek oluşturulan program, dünyanın her yanından kariyerlerinin başındaki yapımcıların filmlerini izleyiciyle buluşturuyor.  

Bu seneki filmler hakkında:

*Karishma Dev Dube’nin ‘Tanrıça’ (Goddess) filmi iki kadının cinsiyetlerinin ve ait oldukları sınıfların sınırlarını zorlayan ilişkilerine odaklanıyor. Biri evin genç kızı diğeri de evin hizmetçisi olan kadınlardan hangisi bu ilişki için daha fazla risk alıyor olabilir?

*Seung Yeob Lee’nin ‘Davetsiz’ (Uninvited) filmi, annesinin beklenmedik ziyareti yüzünden Jungho’nun erkek arkadaşının evdeki bütün izlerini silme çabasını anlatıyor.

*Eş yönetmenler Jeff Lee Petry ve Nathan Drillot’nun ‘Yakışıklı ve Görkemli’ adlı kısa belgeselleri, trans bir erkek çocuğun okulda yaşadığı ayrımcılığı gözler önüne seriyor.

*Yorgos Angelopoulos’un ‘Japon Balığı’ (Goldfish), 7 yaşındaki Stratis’in babasına aldıkları japon balığının eşcinsel olduğunu ve adının da Tom Daley olduğunu anlattığı bir kısa film.

*Matt Houghton’un ‘Sabit Hat’ (Landline) adlı kısa belgesel filmi eşcinsel çiftçiler için açılmış bir yardım hattını konu alıyor.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam