22/01/2024 | Yazar: Kaos GL

Medeni Kanun’un değişikliğine karşı “Mücadele Çalıştayı” düzenlendi.

Özlem Şen: LGBTİ+’ların varlığı seçim beyannamelerinde hedef alınıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Düzenlenen çalıştayda Kaos GL’den Özlem Şen, LGBTİ+’lara yönelik nefret politikalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

12punto’da yer alan habere göre Özlem Şen, LGBTİ+’ların varlığına yönelik açık düşmanlığın seyrini şöyle anlattı:

“ 2010’dan sonra, AKP’nin LGBTİ+ların varlığına dair en açık düşmanca  ifadesi, Kadın ve Aile Bakanlığının ‘Eşcinsellik hastalıktır’ söyleminde ortaya çıktı. 2012’de ‘Her kürtaj bir Uludere’dir’ söylemiyle bu defa kadınlar hedef alınmış oldu, LGBTİ+lara yönelik her söylemin ucu bir şekilde kadınlara değiyor. LGBTİ+  görünürlüğünün artması ile 2015’te onur yürüyüşü yasaklandı, 2020’li yıllarda ise İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme gerekçesi olarak açıkça LGBTİ+’ların varlığı gösterildi. Böylelikle feminist hareket, kadın hareketi ve LGBTİ+ hareketin teması hedef alındı. 

Bugün geldiğimiz noktada 6284, nafaka, LGBTİ+ların varlığı ve örgütlüğü, büyük aile buluşmalarından da güç alarak seçim beyannamelerinde hedef alınıyor. LGBTİ+ların varlığına yönelik nefret içeren her söylem, hemen ardından kadınların haklarını da hedefe alan söylemleri beraberinde getiriyor.”

“Birleşik mücadelemiz sürmeli”

Şen, kadın ve LGBTİ+ hareketleri arasındaki dayanışmasının bu hareketler sokağa çıktığı ilk andan itibaren sürdüğünü belirterek, “Türkiye'nin ikinci yüzyılında, toplumsal cinsiyet karşıtlığı söylemi üzerinden bir norm inşa edilmek isteniyorsa, birleşik mücadelemiz ve dayanışmamız da sürmeli” dedi.


Etiketler: insan hakları, kadın, siyaset
İstihdam