31/07/2008 | Yazar: Kaos GL

Özpetek Venedik'te Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ferzan Özpetek'in son filmi 'Mükemmel Bir Gün' 65. Venedik Film Festivali'nin resmi yarışmalı bölümüne seçildi. Özpetek, Melania G. Mazzucco'nun aynı adlı kitabından uyarladığı filminde eşcinsel karakterini kadın olarak değiştirdiğini söylemişti.

VENEDİK - Özpetek'in, İtalyan yazar Melania G. Mazzucco'nun 'Un Giorno Perfetto' (Mükemmel Bir Gün) adlı kitabından uyarladığı yeni filminde ise Isabella Ferrari, Valerio Mastandrea, Valerio Binasco, Nicole Grimaudo, Stefania Sandrelli gibi isimler rol alıyor.



'Mükemmel Bir Gün'ü ‘İtalya’nın güncel olarak çok yaşadığı bir konu. Umutsuz bir film’ diye tanımlayan Özpetek, geçmiş filmlerinde sürekli eşcinsellikle ilgili bir şeyler olmasından dolayı bu filmin senaryosunda yer alan eşcinsel karakterini kadın olarak değiştirdiğini söylemişti.

Kaplanoğlu da yarışmada

27 Ağustos-6 Eylül tarihleri arasında yapılacak Venedik Film Festivali bu yıl Coen kardeşlerin son filmi 'Burn After Reading'le açılacak. Festivalin bu yılki jüri başkanı ünlü Alman yönetmen Wim Wenders.

Cannes ve Berlin'le birlikte dünyanın en prestijli üç festivalinden biri konumundaki Venedik, aynı zamanda en eski film festivali olarak biliniyor. Festivalin resmi yarışma bölümünde Özpetek’in yanı sıra Türkiyeli yönetmen Semih Kaplanoğlu 'Süt'le 'Altın Aslan' için yarışacak.

* Konuyla ilgili haberler:

[[Eşcinsellerden sıkıldı]]

[[‘Seyirci alışsın istedim’]]

[[Özpetek filmlerinin cazibesi]]

[[Ferzan Özpetek de yürüdü]]

[[Özpetek: ‘Eşcinseller arası birliktelik yasallaştırılsın’]]


Etiketler: kültür sanat
İstihdam