01/10/2013 | Yazar: Kaos GL

BDP Eş Başkanı Gülten Kışanak: Paket haklarımızı ve özgürlüklerimizi mücadele ederek kazanabileceğimizi gösterdi.

Paket: İnkâr ve Asimilasyon Politikasına Hayat Öpücüğü! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
BDP Eş Başkanı Gülten Kışanak: Paket haklarımızı ve özgürlüklerimizi mücadele ederek kazanabileceğimizi gösterdi.
 
Barış ve çözüm sürecinin devam etmesi için merakla beklenen AKP Hükümetinin “Demokratikleşme Paketi” dün Başbakan Erdoğan tarafından açıklandı.
Hükümetin eşcinsel inkârı sürerken “Kürt” ve “Kürtçe”nin telaffuz edilmediği paketi, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, “demokratikleşme değil, seçim paketi” olarak eleştirdi.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan “demokratikleşme paketi”ni değerlendiren BDP Eş Başkanı Gülten Kışanak, paketin beklentileri karşılamadığını belirtti.
 
AKP’nin halkın değil kendi ihtiyaçlarına dönük bir paket açıkladığını söyleyen Kışanak’ın değerlendirmesi şöyle: “Her seferinde bir minnetle, bir lütufla küçük kırıntılar sunarak kamuoyunda bir yetmez ama evet pozisyonu yaratıp kendi iktidarını sürdürme arzusu içinde hazırlanmış bir paketle karşı karşıyayız. Açıkçası sürdürülemez hale getirilen inkâr ve asimilasyon politikasına hayat öpücüğü vermeyi arzulayan bir zihniyet var karşımızda.”
 
Türkiye’nin demokratikleşme ihtiyacını karşılamadığını belirten BDP Eş Başkanı Gülten Kışanak, “Kürtler, Kürt sorununun çözülmesini, Aleviler inanç özgürlüğü sorununun çözülmesini, ülkenin ötekileştirilen tüm kesimleri, kendilerini yönetime katabilme fırsatını yakalayabilmeyi arzu ediyordu. Yıllarca bunun mücadelesini verdiler. Bu paketin, bu beklentilerin hiç birine yanıt vermediğini çok açık ifade ediyoruz.” dedi.
 
Kışanak, paketin, “tüm Türkiye halkına hak, bu egemenler bu muktedirler tarafından bahşedilecek bir şey değildir. Mücadele edilerek kazanılabilir. Haklarımızı ve özgürlüklerimizi mücadele ederek kazanabileceğimizi gösterdiğini” söyledi.
 
BDP Hukuk İşlerinden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Avukat Meral Danış Beştaş ise pakete, barış ve çözüm sürecinin devam etmesi için kamuoyu tarafından büyük bir önem atfedildiğini hatırlattı ve “Hükümet bilerek bu beklentiyi yarattı, beklentinin çok gerisinde bir açıklama yaptılar” diye konuştu.

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam