11/12/2020 | Yazar: Kaos GL

Öğrenci Örgütleri Buluşması’nın sonuç raporu yayınlandı: LGBTİ+ öğrenciler yalnızca aileleri ve çevreleri hususunda değil, aynı zamanda sosyal ve ekonomik olarak da birçok problemle karşı karşıya bırakılıyor.

Pandemi, LGBTİ+ öğrencileri nasıl etkiledi? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Derneği, Covid-19 Pandemisinin LGBTİ+ öğrenciler ve öğrenci toplulukları üzerinde yaratmakta olduğu problemleri konuşabilmek için çevrimiçi olarak düzenlenen Pandemi Buluşmaları kapsamında 2 Aralık’ta LGBTİ+ öğrenciler ve öğrenci toplulukları ile bir araya geldi.

Hacettepe Üniversitesi Kuir Araştırmaları Topluluğu, İstanbul Teknik Üniversitesi Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Kulübü (Cins Arı),  Bahçeşehir Üniversitesi Renkli Çatı, Lavender LGBTİQ+ Ege Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Topluluğu, İstanbul Kültür Üniversitesi İKUİR, ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması, Sabancı Üniversitesi Cins Kulüp, Türk Tıp Öğrencileri Birliği (TürkMSIC), Bilgi Üniversitesi Gökkuşağı Kulübü, Koç Üniversitesi Kuir Topluluğu, ÜniKuir Derneği, Genç LGBTİ+ Derneği ve Marmara, Hacettepe, Dokuz Eylül üniversiteleri öğrencileri buluşmada öğrencilerin ve kulüplerin yaşadığı sorunlara dair aktarımlarda bulundu.

Buluşmanın sonuç raporuna ulaşmak için tıklayın.

Kaos GL Pandemi buluşmaları hakkında

Kaos GL, pandeminin LGBTİ+ haklarına etkilerini gündemleştirmek ve raporlaştırmak için bir dizi etkinlik düzenliyor. Bu etkinliklerin ardından mini raporlar yayınlıyor. 

Bugüne kadar yayınlanan bütün raporlar ise şöyle:

Olağanüstü Hal LGBTİ+’lar İçin Devam Ediyor!

Olağanlaştırılan OHAL’den Çıkış Dayanışmayla Mümkün!

Pandemi Ankara’daki LGBTİ+ Derneklerini Nasıl Etkiledi?

LGBTİ+’ları Şiddete Karşı Koruyacak Mekanizmalar İnşa Edilmeli

Çankayalı LGBTİ+’ların Dünyasına Yolculuk

1 Aralık’a Doğru: Ayrımcılık ve Damgalamaya Son!

LGBTİ+ Hakları Sendikal Haklardır

Mevzuattaki Boşluklar HIV ile Yaşayanlar Aleyhine Dolduruluyor

Pandemi, LGBTİ+ Öğrencileri Nasıl Etkiledi?


Etiketler: insan hakları, eğitim, barınma, sağlık
İstihdam