02/06/2020 | Yazar: Kaos GL

İnsan Hakları Derneği Kadın Komisyonu yayımladığı rapor ile pandemi sürecinde LGBTİ+’ların karşılaştığı hak ihlallerine dikkat çekti.

Pandemide LGBTİ+’ların karşılaştığı hak ihlalleri İHD raporunda Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İnsan Hakları Derneği (İHD) Kadın Komisyonu, 11 Mart-11 Mayıs tarihleri arasında pandemi sürecinde kadınların karşılaştığı hak ihlallerini görünür kılmak için yayımladığı raporda LGBTİ+’ların da yaşadığı hak ihlallerine dikkat çekti.

Rapor, “Dünya’da 11 Mart 2020 yılında Pandemi olarak ilan edilen Covid-19 salgını nedeniyle alınan önlemler, ne yazık ki hem kadına hem de çocuğa karşı, her türlü şiddet tehlikesini de beraberinde taşıyor” diyor ve 2 aylık süreçte yaşanan ihlalleri sıralıyor.

Raporun, “LGBTİ+ kişilere yönelik yönelik hak ihlalleri” başlığında, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın 24 Nisan’da Cuma günü yapılan hutbede ‘tüm kötülük ve salgın hastalıkların eşcinsellikten kaynaklandığına” dair ifadeleri yer alıyor.

Hutbenin ardından İHD’nin Ankara Şubesi ve ardından Barolar tarafından yapılan destek açıklamalarını hatırlatan Rapor, “Ancak gerek İnsan Hakları Derneği gerekse Barolar; tehdit ve nefret söylemlerine maruz kalmış, bazı barolar hakkında da soruşturma açılmıştır” diyor.

Raporun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: insan hakları
İstihdam