03/08/2020 | Yazar: Kaos GL

Senaryosunda eşcinsel karakter olması nedeniyle RTÜK engeline takılan diziyi Kaos GL Medya ve İletişim Program Koordinatörü Yıldız Tar Cumhuriyet’e değerlendirdi.

“Pandemiden itibaren yoğun bir Netflix ve sansür gündeminin ortasındayız” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yapımcılığını Netflix’in üstlendiği, Çağan Irmak’ın yöneteceği, “Şimdiki Aklım Olsaydı” dizisinin senaryosunda eşcinsel karakter olması nedeniyle RTÜK engeline takılmasını Kaos GL Medya ve İletişim Program Koordinatörü Yıldız Tar Cumhuriyet’e değerlendirdi.

Dizinin senaristi Ece Yörenç’in “bir gey karakter nedeniyle dizinin çekimlerine izin verilmediğini ve bunun ilerisi için çok korkutucu” olduğunu söylediği dizi için Cumhuriyet’ten Orhun Atmış’ın haberinde Tar, “Pandeminin ilk günlerinden itibaren yoğun bir Netflix ve sansür gündeminin ortasındayız. LGBTİ+’ların Netflix dizilerinde gayet olağan bir şekilde ve bana kalırsa hak ettiğinden çok daha az ve yer yer klişe temsillerle yer alması üzerinden bir karalama kampanyası ile karşı karşıyayız” diyor.

“RTÜK’ün tarihi televizyonlardaki LGBTİ+ temsillerine cezalar kesmekle örülmüş bir tarih. Bununla yetinmeyen kurum işi gücü bırakıp dizi ve filmlerde LGBTİ+ avına çıkmış durumda” diyen Tar sansürün daha senaryo aşamasında RTÜK’e takıldığına dikkat çekiyor.

Orhun Atmış’ın haberinin tamamına ulaşmak için burayı ziyaret edebilirsiniz.

 


Etiketler: medya
İstihdam