31/08/2020 | Yazar: Kaos GL

Yeni Demokrat Kadın’ın “Pandemiyi bir de bana sor” kampanyası, kadın ve LGBTİ+’ların koronavirüs pandemisindeki deneyimlerini topluyor.

“Pandemiyi bir de bana sor” kampanyası katılımını bekliyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yeni Demokrat Kadın’ın Temmuz ayında başlattığı “Pandemiyi kadınlar konuşuyor, patriarkanın maskesi düşüyor: PANDEMİYİ BİR DE BANA SOR!” kampanyasını duydunuz mu?

Pandemiyle birlikte ataerkinin geliştirdiği kadına ve LGBTİ+’lara yönelik özel saldırıların güçlü teşhirini amaçlayan kampanya ile Yeni Demokrat Kadın, pandemi deneyimleri üzerinden yürütülen kolektif değerlendirmelerle birlikte toplanacak yazıları bir kitap olarak yayımlamak istiyor.

“Bu süreci kadınlar ve LGBTİ+’ların gözünden okuyabilmek için kitap çıkarmayı hedefliyoruz”

Yeni Demokrat Kadın kampanyayı şöyle duyuruyor:

“Kampanya çalışmasının ürünü olarak çalışma boyunca toparladığımız yazıları kitaplaştırmak temel hedefimiz olacak. Pandemi sürecini tarihsel bir süreç olarak değerlendirebiliriz. Bu tarihsel süreci kadınlar ve LGBTİ+’ların gözünden okuyabilmek için kitap çıkarmayı hedefliyoruz.

“Bu zaman zarfında kadın ve LGBTİ+’lara yönelen saldırılardan, yaşanan kadın katliamlarından tutalım da pandeminin çalışma alanlarına nasıl yansıdığını, ekonomik olarak nasıl etkilediğini vb içerecek şekilde bilgi ve verileri de elimizden geldiğince kitaba taşımayı hedefliyoruz. Böylelikle kitabımızı yıllar sonra pandemi sürecine dair okumalarda da daha işlevli olacak bir ürün haline getirmeyi planlıyoruz. ‘Yani pandemi sürecinde patriyarkanın hedefindekiler neler yaşadılar?’ sorusunun cevabına yıllar sonra ulaşabileceğimiz, kadın ve LGBTİ+’ların tarihini kendi yazdığı bir kitap çalışması hedefimizde.

“Bu anlamda ‘Söz uçar, yazı kalır’ mottosundan beslenerek kadın ve LGBTİ’lerin öznesi oldukları bir çalışma ile kayda geçmesini önemsiyoruz.”

 pandemiyi-bir-de-bana-sor-kampanyasi-katilimini-bekliyor-1

Neler yapıldı?

Kampanya kapsamında Türkiye’nin farklı şehirlerinde ev ziyaretleri, piknikler buluşmalar etrafında gerçekleştiren Yeni Demokrat Kadın, dijital olanaklardan da yararlanıyor: “Sosyal medya hesaplarımız üzerinden bize ulaşan her kadın ve LGBTİ+’dan yaşadıklarına hazırlayacağımız kitapta yer vermeyi düşünüyoruz.”

Nasıl ulaşacağız?

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde kampanyayı sonlandırmayı planlayan Yeni Demokrat Kadın’ın kampanya kapsamındaki tüm çalışma ve etkinliklerini buradan takip edebilir, destek verebilirsiniz.


Etiketler: kadın
İstihdam