11/01/2022 | Yazar: Kaos GL

Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu, “Tutsak Kadın ve LGBTİ+'larla Dayanışmanın Yolları”nın konuşulacağı bir panel düzenliyor.

Panel: Tutsak Kadın ve LGBTİ+'larla Dayanışmanın Yolları Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu’nun 15 Ocak Cumartesi, saat 14:00’da çevrimiçi gerçekleştireceği etkinlikte “Tutsak Kadın ve LGBTİ+'larla Dayanışmanın Yolları” konuşulacak.

Platform etkinliği şöyle duyuruyor:

“Cezaevlerinden gelen intihar ve hak ihlalleri haberlerini konuşmak için; Garibe Gezer'e ne oldu diye sormak için; Aysel Tuğluk’un demans teşhisine rağmen tahliye edilmemesini konuşmak için; cezaevlerinde siyasi tutsakların ve özellikle kadınların ve LGBTİ+ların pandemi ve yükselen faşizmin etkisiyle yaşadıklarını ortaya çıkarmak için; göçmen kadınların geri gönderme merkezlerinde ne tür ayrımcılıklara maruz kaldığını öğrenmek için; ölmemek için öldürmek zorunda kalan kadınlara yönelik cezalandırma politikasını tartışmak ve neler yapabileceğimizi konuşmak için bir araya geliyoruz.

“Nice zamandır cezaevi koşullarının kötüleştiğini, kötü muamele ve işkencenin yaygınlaştığını, özellikle kadın ve LGBTİ+ tutsakların çıplak arama, cinsel şiddet ve ayrımcılığa maruz kaldığını duyuyoruz. Son olarak, 1 ayda 7 kişinin cezaevinde ölüm haberini aldık! Cezaevi bir çeşit ölüm cezası haline mi getiriliyor? Pandemi bahanesiyle iyice kısıtlanan görüş hakları nedeniyle sağlıklı bilgi almanın giderek zorlaştığı koşullarda, devlet gözetiminde tutulan kadın ve LGBTİ+ tutsakların, siyasi mahkumların, göçmenlerin, hayatını savunduğu için cezaevinde olan kadınların neler yaşadığını, tek kişilik hücrelerde insanların nasıl ölüme terk edildiğini ve buna engel olmak için neler yapabileceğimizi merak ediyoruz.”

Panelin programı şöyle:
14.00 – 14.10: Giriş
14.10-14.20: Eren Keskin - Gözaltında Taciz ve Tecavüz
14.20-14.30: Sevda Çelik Özbingöl – Tutsak Kadınların Yaşadığı Hak İhlalleri
14.40-14.50: Meriç Eyüboğlu – Hayatına Sahip Çıkan Kadınlar
14.50-15.00: Esin Bozovalı – Geri Gönderme Merkezinde Göçmen ve Mülteci Kadınlar
15.00-15.10: Meriç G. Doğan - Mahpus LGBTİ+’ların Yaşadığı Hak İhlalleri
15.10-15.25: ARA
15.25-16.00: Forum

 Panele katılmak için buradaki başvuru formunu doldurmanız yeterli. 


Etiketler: insan hakları, kadın
İstihdam