12/07/2007 | Yazar: Kaos GL

Papazlar evlilikleri kurtarmak için site kurdu! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yıllık boşanma oranının 1,5 milyonu geçtiği Amerika'da papazlar, evliliği desteklemek için kampanya başlattı. Amerikan Katolik Piskoposları, evlilik kurumunu güçlendirmek amacı ile başlattıkları kampanya çerçevesinde Katolik ve Katolik olmayanların yararlanabileceği bir site kurdu.

Amerikalı Katolikler, evliliğin önemini, anlamını ve karşılaşılan sorunların çözüm yollarını ziyaretçilerine anlat amacıyla bir web sitesi kurdu. Söz konusu www.foryourmarriage.org isimli internet sitesinde ziyaretçilere "Bu gün evliliğin için ne yaptın?" diye sorularak insanları ilişkileri için düşünmeye çağıran internet adresinde ayrıca her gün evlilik konusunda küçük bir öneri veriliyor.

"Sevginin evliliğini besleyip güç vermesi yerine bugünden sonra evliliğin sevgini besleyip ona güç versin." tavsiyesinin konulduğu sitede, "Dün gece eşinizle yaptığınız kavgaya değer miydi?" şeklinde aylık anketler de bulunuyor.

Evlilikle ilgili Ulusal Papaz İnisiyatifi, kurulduğu 2004 yılından beri yasal ve politik arenada "evliliğin desteklenmesi, güçlendirilmesi ve korunması" için çalışıyor. Aynı cinsten evliliklerden, evlilik dışı birlikte yaşamalardan ve boşanma sayılarındaki artıştan rahatsız olan papazlar, söz konusu gelişmeleri Kiliseye karşı gelme olarak değerlendirmek yerine iyi bir toplum oluşturmanın önünde engel olarak görüyor.

ABD'nin Denver eyaleti Başpiskoposu Charles Chaput, evlilik ve ailenin iyi bir toplum için zorunluluk olduğunun altını çizerek, evlilik enstitüsünün zayıflaması durumunda bundan herkesin zarar göreceğini vurguladı. Güçlü evliliklerin toplumda çoğalmasının önemine dikkat çeken Chaput, sağlam evliklerin artmasının toplumdaki herkesi olumlu yönde etkileyeceğini belirtti.



Etiketler: medya
İstihdam