18/08/2009 | Yazar: Kaos GL

IMF ve Dünya Bankasına Karşı Direniş Günleri Koordinasyonu katılımcıları küresel kapitalizm ve yerli uygulayıcılarının evsizleştirme ve yoksullaştırma projelerini protesto etmek amacıyla

Para Değil Yemek eylemi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

IMF ve Dünya Bankasına Karşı Direniş Günleri Koordinasyonu katılımcıları küresel kapitalizm ve yerli uygulayıcılarının evsizleştirme ve yoksullaştırma projelerini protesto etmek amacıyla Pazar günü Beyoğlu Ömer Hayyam mahallesinde bulunan pazarın çıkışında semt sakinleriyle Cumartesi günü Feriköy'deki Organik pazardan ve Beşiktaş pazarından topladıkları yiyeceklerden yaptıkları yemeklerini ve kıyafetlerini paylaştılar.

Eylem sırasında semt sakinlerine kentsel dönüşüme, fakirliğe, paranın egemenliğine, kapitalizme, IMF ve Dünya Bankası'nın Ekim'in ilk ayında İstanbul'a geleceğine dair çeşitli konuşmalar yapıldı. Türkçe ve Kürtçe bildiriler okundu. Semt sakinleriyle Kentsel Dönüşüm adı altında evlerinden tahliye edilmelerine karşı dayanışma içinde olacaklarını belirttiler. Ekim ayının ilk haftasında IMF ve Dünya Bankası toplantılarının yapılacağı günleri "direniş günleri" ilan ettiklerini, kapitalizme ve paranın egemenliğine karşı birlikte direnmemiz gerektiği vurgulandı.

Semt sakinleri ve esnaf eyleme destek verirken, hazırlanan yemek yaklaşık 150 kişiye dağıtıldı. Günün menüsü şöyleydi: Salata, türlü yemeği, bulgur pilavı, patates salatası, meyve salatası, karpuz, üzüm, kavun. Yiyecekler ve yemek haline getirilmesi bazı pazarcıların ve dostların dayanışması ile tamamen parasız olarak elde edildi.

Yaklaşık 1-1,5 saat süren yemek dağıtma ve takas pazarının ardından Direnistanbul katılımcıları Ömer Hayyam'dan İstiklal caddesine ve oradan Mis sokağa kadar yürüyüş gerçekleştirdiler. Yürüyüş  esnasında "Direnistanbul", "IMF buraya yumruk havaya", "Paris Komün'ünden geliyoruz, Ekim Devrim'inden geliyoruz, Atina'dan geliyoruz, İspanya'dan geliyoruz, Prag'dan geliyoruz, Seattle'dan geliyoruz!", "Savaşta barışta kapitalizm öldürür", "Milyonlar aç işgal altında yaşasın küresel ayaklanma", "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz!" sloganları atıldı. Mis sokağa kadar gelen eylemciler yürüyüşü bitirerek dağıldılar.


Etiketler: insan hakları
İstihdam