16/11/2016 | Yazar: Kaos GL

Paris Barosu, gözaltına alınan LGBTİ aktivisti avukat Levent Pişkin’i onursal üyesi ilan etti.

Paris Barosu, gözaltına alınan LGBTİ aktivisti avukat Levent Pişkin’i onursal üyesi ilan etti.

Paris Barosu, gözaltındaki LGBTİ aktivisti, avukat Levent Pişkin’i onursal üyeliğe kabul etti.

Bianet’in haberine göre Paris Barosu’nun sayfasından yayınlanan bir açıklamayla, Pişkin’in gözaltına alınmasının “avukatlık mesleğinin bağımsızlığına ve savunma hakkına bir saldırı” olduğu ifade edildi.

Türkiyeli yetkilileri avukatların savunma görevlerini yapmasını engelleyecek tüm tedbirleri ortadan kaldırmaya çağıran Paris Barosu, Pişkin’in ivedilikle serbest bırakılmasını istedi.

Açıklamada Fransalı yetkililerden de, Türkiyeli yetkililere uluslararası yükümlülüklerinin önemini hatırlatması ve avukatlık mesleğinin serbestçe ve bağımsız bir şekilde icra edilmesi için çağrı yapması istendi.

Baro yönetiminden Av. Jacques Bouyssou onursal üyeliği sosyal medya hesabından duyurdu:

Ne olmuştu?

Tutuklu olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile cezaevinde görüşen Avukat, HDP İstanbul İl Yöneticisi ve LGBTİ aktivisti Levent Pişkin, 14 Kasım Pazartesi sabaha karşı gözaltına alındı.

Gözaltına alınmadan önce Takvim, Sabah, Ulusal Kanal gibi yerlerde yayınlanan bir haberde, Pişkin'in Demirtaş'ın mesajlarını propaganda için kullanılması için Almanya'da bir dergiye vereceği iddia edilmişti.

Levent Pişkin için sosyal medyada #LeventPişkinYalnızDeğildir hashtag eylemi yapıldı. Üyesi olduğu Özgürlükçü Hukukçular Derneği, çalıştığı Hakikat Adalet ve Hafıza Merkezi ve İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Komisyonu açıklama yaptı. Okuduğu Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma Ağı destek mesajları yayınladı. Pişkin’in gözaltına alınması uluslararası kamuoyunun da tepkisini topladı.

İlgili haberler:

LGBTİ aktivisti Avukat Levent Pişkin gözaltına alındı

ÖHD: Av. Levent Pişkin yalnız değildir!

Onur Haftası’ndan Levent Pişkin ile dayanışma açıklaması

“Levent Pişkin’in müvekkiliyle görüşmesi suç sayılamaz”


Etiketler: insan hakları
İstihdam