10/10/2023 | Yazar: Kaos GL

Pasajların yeni bölümünde Loren Elva, Keskesor Amed LGBTİ+ Oluşumu’nu anlatıyor.

Pasajlar’dan yeni podcast: Keskesor Amed LGBTİ+ Oluşumu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Barış İçin Kültürel Araştırmalar Derneği (bakad), podcast serisine başladı. “Pasajlar” başlıklı seride, derneğin çalışma alanlarında sohbetler yer alıyor.

Pasajların son bölümünde Hivran Timur, Loren Elva’yı konuk ediyor. Elva bu bölümde Keskesor Amed LGBTİ+ Oluşumu’nun ilk örgütlenme hikayesi, çalışmaları ve Kürt LGBTİ+’ların cinsel ve etnik kimlik etrafında örgütlenme deneyimlerini anlatıyor.

Bölümü dinlemek için tıklayın.

Önceki bölümler

Serinin ilk podcastinde vegan aktivizmi ve veganlığın diğer mücadele alanlarıyla kesiştiği noktaları Atalay Göçer anlattı.

İkinci bölümde ise bakad Yönetim Kurulu Başkanı Okan Altekin, yükselen sağcılıkla birlikte dünyada ve Türkiye'de artan nefret söylemleri ve bu söylemler karşısında LGBTİ+ mücadelesini anlatıyor. Hivran Timur’un hazırlayıp sunduğu podcastte Altekin, “LGBTİ+’ların toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı değil yaşam hakkı tartışılıyor. Pogrom çağrıları yapılıyor” diyor.

Üçüncü haftada bakad'ın kurucu üyelerinden Aysel Fidan var. Bu bölümde İslami feminizmi, İslami feminizme gelen eleştirileri ile Ortadoğu ve dünyada Müslüman feministlerin mücadelesini dinleyebilirsiniz.

Dördüncü bölümde Hivran Timur, yönetmen Ali Kemal Çınar’ı konuk ediyor. Yönetmen Ali Kemal Çınar ile Hivran Timur, Kürt Sineması ve kendi ürettiği sinema üzerine sohbet ediyor.

Aysel Fidan ve Hivran Timur hazırlayıp sunduğu beşinci bölümde; inanç özgürlüğünün ulusal ve uluslarası sözleşmelerdeki yeri, beden politikaları ve inanç özgürlüğü bağlamında kadınlık deneyimleri üzerine konuşuyor.


Etiketler: insan hakları, medya, yaşam
İstihdam