24/12/2012 | Yazar: Kaos GL

İnsan hakları aktivisti ve İstanbul Milletvekili Şafak Pavey’e ayrımcı tweetler atan AKP Gençlik Kolları MYK üyesi görevden alındı.

Pavey’e Ayrımcı Tweet Atan AKP’li İhraç Edildi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İnsan hakları aktivisti ve İstanbul Milletvekili Şafak Pavey’e ayrımcı tweetler atan AKP Gençlik Kolları MYK üyesi görevden alındı.

AKP Malatya İl Gençlik Kolları Üyesi Melik Birgin, Twitter hesabından İstanbul Milletvekili Şafak Pavey’e “Allah bir bacağını almış, hâlâ küfürden uyanmazsın, nedir bu inatçılık!” şeklinde ayrımcılık ve nefret içeren bir Twitter mesajı göndermişti.

Ayrımcı ve nefret içeren sözleriyle engelli olma halini ilahi bir cezalandırma ve engelli insanları cezalandırılmış kişiler olarak gören AKP Malatya Üyesi Melik Birgin, parti görevlerinden el çektirildi. Bununla birlikte Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı henüz Melik Birgin hakkında ayrımcılık ve nefret suçu soruşturması başlatmadı.
“Görevden alın, nefret suçlarına yaklaşımınızı gösterin”
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili Şafak Pavey, Başbakan Erdoğan’a yazdığı bir mektupla kendisi hakkında ayrımcı bir tweet atan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) üyesinin görevden alınmasını istemişti.
 
“İslam’a karşı nefret suçu için BM’ye başvuracağınızı açıklamalarınızdan öğrendim. Ancak partinizin yerel bir üyesinin küstah tweetine karşı bir uygulama yapmazsanız, insanlığa karşı işlenmiş suçlardaki en güçsüz ve en sessiz çoğunluğa karşı ahlaki borcunuzu yerine getirmeyip, sadece sempati bağlarınız olan nefret suçu mağdurlarına karşı hassasiyet gösterdiğinizi düşüneceğim.
 
Sizden ricam şahsımda kimlik olarak temsil edilen ülkemin bütün engellileri adına AKP Malatya Gençlik Kolları MYK üyesi ayrımcı fanatiği görevinden, tam da bu nedenle almanız... Belki bunu yaparsanız nefret suçlarına karşı tavizsiz bir samimiyet başlangıcını seçmeninize gösterebilir ve bundan sonra partinizde bu tür yaklaşımlarda bulunanlara karşı insanlığın ortak değerleri konusundaki yaklaşımınızı sunmuş olursunuz.”
 

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam