21/02/2024 | Yazar: Kaos GL

SPoD’un düzenlediği Pazar Sohbetlerinde bu hafta muhafazakar aile üzerine konuşulacak.

Pazar Sohbetlerinde bu hafta: Muhafazakar Aile Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sosyal Politika, Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Derneği (SPoD) bu hafta (25 Şubat) Pazar Sohbetleri kapsamında muhafazakar aile üzerine konuşuyor. Yüz yüze gerçekleşecek etkinliğin duyurusu şöyle:

“Kendi kimliğimizi yaşama isteğiyle muhafazakar ailelerin beklentileri arasında sıkışmak yıpratıcı olabiliyor. Düşüncelerimiz ve yaşam tarzımız ailemizle çatışmaya başladığı andan itibaren ya onlardan uzaklaşıyoruz ya da kendimizden. Bu dengeyi sağlayabilmek çok zor olabiliyor. Gel lubunya, bu dengeyi sağlamak için gösterdiğimiz çabaları konuşalım!”

Katılmak için mesafesizsohbetler@spod.org.tr adresine mail yoluyla ulaşabilirsiniz. Yüz yüze yapılacak sohbet için adres bilgisi yine mail ile sohbetten önce paylaşılacaktır.

Pazar Sohbetleri hakkında

3 Temmuz 2016 tarihinde faaliyetine “Açılma Sohbetleri” olarak başlayan “Pazar Sohbetleri, pazar günleri saat 14.30’da gerçekleşmektedir. Ücretsiz olan bu toplantılar, LGBTİ+ konularında SPoD Psikososyal Destek ve Ruh Sağlığı biriminden eğitim almış ve düzenli süpervizyon almakta olan akran moderatörleri ile birlikte gerçekleşmektedir. Güvenli alanların oluşturulmasının esas olduğu bu toplantılarda haftalık bir konu seçilerek SPoD’un sosyal medya hesaplarında duyurulmakta ve katılımcılar tarafından bunun çevresinde deneyim, duygu ve düşünce aktarımı yapılmaktadır.

Pazar Sohbetleri toplantılarında aktarılan deneyim/bilgi akışı ve grup içi grup içi destek ile LGBTİ+’ların kendi cinsiyet kimliklerini ve cinsel yönelimlerini saklamadan güvenli bir ortamda bir arada olmalarına imkan sağlamaktadır.

 


Etiketler: insan hakları, yaşam, din/inanç
İstihdam