21/06/2021 | Yazar: Gözde Demirbilek

Yeşil Gazete’nin Onur ayı özel programlarının son bölümünde 29. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi gönüllüleri Meriç Doğan ve Merih Beler soruları yanıtladı.

“Pazarlık bitmiyor, makbul olmamızı bekliyorlar ama mücadeleye devam edeceğiz” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yeşil Gazete’nin Onur ayı özel programlarının son bölümünde Merve Özçelik’in konukları 29. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi gönüllüleri Meriç Doğan ve Merih Beler oldu. Doğan ve Beler, yayında bu yılın Onur Haftası etkinlikleriyle birlikte pandeminin LGBTİ+’lar üzerindeki etkilerine değindi.

TIKLAYIN - 20-27 Haziran tarihlerinde çevrimiçi ve fiziksel olarak gerçekleşecek 29. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası’nın tam programına buradan göz atabilirsiniz.

“Pandemi yarattığımız güvenli alanları elimizden aldı”

Özçelik’in son dönemde LGBTİ+’lar üzerinde artan baskıları sorması üzerine Beler, nefret neferlerinin lubunyalarla bir pazarlık içinde olduğunu belirterek “Makbul olmamızı bekliyorlar ama mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Doğan ise pandemiyle birlikte LGBTİ+’ların yaşam pratiklerinde kritik değişimler yaşandığına ve bunların kırılganlığı artırdığına değindi:

“Gündüz kamusallığından itildiğimiz bir noktadayız. Çok uzun bir süre gecelere sıkıştırıldıktan sonra pandemiyle birlikte gece kapanmaları yarattığımız güvenli alanları elimizden aldı. Çoğu lubunya ailesinin yanına dönmek zorunda kaldı. Ayrıca istihdam alanında da trans kişiler için kimlikleriyle ve toplumun atadıkları uymadığında, iş imkanlarının azaldığını hepimiz biliyoruz. Pandemi döneminde lubunyalar için destek programları olmadığı için kırılganlık giderek artıyor. Sağ popülist yönetimler bunu fırsat bilerek aleyhimize kullanmaya başladılar bile.”

Yeşil Gazete’nin 29. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası yayınını aşağıdan izleyebilirsiniz.


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: medya, yaşam
İstihdam