18/02/2008 | Yazar: Kaos GL

58.

Peluş Ayı ‘Kraliçe Raquela’nın ellerinde Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı 58. Berlin Film Festivali Berlinale’de eşcinsel temalı ve kahramanlı filmlere verilen ‘Teddy Bear Queer Film Ödülü’ sahiplerini buldu. En İyi Film Ödülü’nü İzlandalı yönetmen Olaf de Fleur Johannesson’un yönettiği ‘The Amazing Truth about Queen Raquela’ alırken, İran’daki cinsiyet değişim operasyonlarını çarpıcı bir dille anlatan ‘Be Like Others’ Jüri Özel Ödülü’ne değer görüldü.

Berlin Film Festivali'nde 22. yaşını kutlayan, eşcinsel temalı filmlere verilen efsanevi Teddy Ödülleri’nin bu seneki sahipleri belli oldu.

İzlandalı yönetmen Olaf de Fleur Johannesson’un ‘The Amazing Truth about Queen Raquela’ adlı filmi en iyi film seçildi.

Maria Cyber, Marcin Pietras, Yair Hochner, Vicci Ho, Meninapurtri Wismurti, Basil Tsiokos, Melissa Pritchard, Chirilov Mihai-Cristian’dan oluşan jüri, ‘hem izleyicisinin kalıplaşmış beklentisiyle oynarken, hem de bir eğlence aracıyla ırkçılığa, toplumsal cinsiyete ve yoksulluğa değinebilme yeteneğinden dolayı" ödülü ‘The Amazing …’e verdiklerini açıkladı.

Jüri Özel Ödülü ise "İranlılar tarafından gerçekleştirilen rezil gerçekliğin, fikrinden ve ilkelerinden vazgeçmeyen ve dokunaklı bir tasviri’ gerekçesiyle ‘Be Like Others’ adlı filme verildi. Kadın yönetmen Tanaz Eshaghian İran’daki cinsiyet değişim operasyonlarını çarpıcı bir dille anlatıyor.

Bu sene ‘En İyi Belgesel’ David Assmann ve Ayat Najafi’nin birlikte yönettiği ‘Football Under Cover’ seçilirken, geçen sene verilmeyen ‘En İyi Kısa Film Ödülü’nün sahibi ise ‘Tá’ adlı filmiyle Felipe Sholl oldu.

Altın Ayı Brezilya’ya gitti

Festivalde Altın Ayı ödülü Brezilyalı yapımcı ve yönetmen Jose Padilha’nın ‘Tropa De Elite’ adlı filmine verildi. Film, Rio de Janeiro kentinin varoşlarında uyuşturucu mafyasına karşı mücadele eden askeri polisin bir özel timini konu alıyor.

İngiliz oyuncu Sally Hawkins ise, ‘Happy-Go-Lucky’ filmindeki rolüyle en iyi kadın oyuncu seçilirken ‘The Song of Sparrows’ filmindeki işsiz baba rolüyle İranlı oyuncu Rıza Naci en iyi erkek oyuncu dalında Gümüş Ayı ödülünü aldı.

En iyi yönetmen dalında da, petrol arayan insanların dramını yansıttığı ‘There Will Be Blood’ filmiyle Amerikalı Paul Thomas Anderson Gümüş Ayı’ya layık görüldü.

En iyi senaryo ödülünü de Çinli yönetmen Wang Xiaoshuai ‘In Love We Trust’ adlı filmiyle aldı. Filmde kanser olan çocuğu için mücadele eden bir annenin hikayesi anlatılıyor. (İA,UY)

*Konuyla ilgili haberler:

[['Queer Aslan' ödülü]]

[[Peluş ayı eşcinsellerin elinde]]

Etiketler: kültür sanat
İstihdam