08/05/2015 | Yazar: Kaos GL

Pembe Hayat, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Topluluğu ile birlikte ‘Sıkça Sorulan Sorular’ atölyesi yaptı.

Pembe Hayat Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ndeydi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Pembe Hayat, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Topluluğu ile birlikte “Sıkça Sorulan Sorular” atölyesi yaptı.
 
Pembe Hayat ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Topluluğu, 6 Mayıs Çarşamba günü LGBTİ’lere ilişkin “Sıkça Sorulan Sorular” atölyesi düzenledi.
 
Pembe Hayat Derneği’nden Hande Altıntaş ve Gani Met’in konuşmacı olduğu etkinlikte; cinsel yönelim, cinsiyet kimliği, heteroseksizm kavramlarının yanı sıra homofobi ve transfobiyle mücadele yolları da konuşuldu.
 
“Hepimizin dönmeyi öğrenmesi gerek”
 
Çeşitli fakülte ve bölümlerden öğrencilerin katıldığı atölye, Hande Altıntaş’ın temel kavramları açıklaması ile başladı. Hakim toplumsal cinsiyet ve cinsiyet rollerini, ikili cinsiyet sistemini eleştirel şekilde ele alan Altıntaş, tüm sosyal iktidar öğeleri ile mücadele edilmesi gerektiğini belirtti.
 
Konuşmasına homofobi ve transfobi vurgusu ile başlayan Gani Met ise, “Ben döndüm çok rahatladım, tüm insanların dönmeyi öğrenmesi gerek. Önyargılardan dönebilmek, nefretten dönebilmek gerek” diyerek konuşmasını sürdürdü.
 
Yapılan konuşmaların ardından katılımcıların soruları ile devam eden atölye yaklaşık 2 saat sürdü. Atölyenin ardından toplumsal cinsiyet temalı kısa film gösterimi gerçekleştirildi.
 
* Bu etkinlik Avrupa Birliği Sivil Düşün Programının finansal olarak desteklediği Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Koalisyonu Projesi kapsamında Pembe Hayat ve Kaos GL tarafından gerçekleştirilmiştir. 

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam